Uber fa tres milions i mig de viatges anuals a Londres (Reuters/Toby Melville)

Londres retira la llicència a Uber per problemes de seguretat

S'han donat més de 14.000 casos en què el conductor que es presentava al servei era diferent del que mostrava l'aplicació

Actualitzat

És la segona vegada que Londres retira la llicència a Uber per operar a la ciutat. Transport for London (TfL), l'autoritat del sistema de transports, ha denegat la concessió d'una nova llicència a Uber London Limited com a operador privat, per haver comès diverses infraccions que "comprometen la seguretat dels passatgers".

L'organisme que controla el transport a la capital britànica explica que ha detectat més de 14.000 ocasions en què el conductor que s'havia presentat al servei era diferent del que mostrava l'aplicació. Un canvi a l'aplicació ha permès que conductors no autoritzats pugessin la seva foto a comptes d'altres conductors i això els permetia treballar com si fossin el conductor assignat.

 

 

La portaveu de Transport for London, Helen Chapman, ha destacat que la seguretat és la "prioritat absoluta" i ha criticat l'actuació d'Uber:

"És inacceptable que hagi permès que els passatgers s'hagin ficat en taxis amb conductors que potencialment no tenen llicències i no estan assegurats. És clarament preocupant que sorgeixin aquests problemes, però també ho és que no puguem tenir la seguretat que no hi tornarà a haver problemes similars en el futur".

 

Tot això es recull també en el comunicat que ha fet l'alcalde de Londres, Sadiq Khan, que aprofita per defensar les empreses innovadores, però sempre posant la seguretat al davant:

"Sé que aquesta decisió pot ser impopular per als usuaris d'Uber, però la seva seguretat és la preocupació primordial. Els reglaments hi són per garantir la seguretat dels londinencs".

 

 

Uber fa tres milions i mig de viatges anuals a Londres.

 

 

El conseller delegat de l'empresa, Dara Khosrowshahi, ha dit que "entén que siguin estrictes amb la seguretat, però que la decisió de Transport for London és incorrecta. Als dos últims anys hem canviat significativament com operem a Londres".

 

L'autoritat londinenca no renovarà la llicència d'Uber, que caduca aquesta mitjanit. Malgrat això, podrà seguir operant fins que es resolgui el recurs que pensa presentar la companyia.

 

Uber ja va perdre la llicència per operar a Londres a finals de l'any 2017, també per errades de seguretat. Després de corregir-les, l'any 2018 un jutge va donar una llicència de 15 mesos a la companyia. Després, l'organisme del transport li va concedir una pròrroga de dos mesos, que acaba aquest dilluns.

ARXIVAT A:
VTC
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut