Las baies de Goji són conegudes per les seves propietats per a la salut. (Foto: Jesús V. / flickr.com)
Las baies de Goji són conegudes per les seves propietats per a la salut. (Foto: Jesús V. / flickr.com)
Madrid

L'OCU demana a Sanitat que retiri del mercat les baies de Goji

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha demanat al Ministeri de Sanitat que retiri les baies de Goji del mercat perquè contenen substàncies tòxiques, com metalls pesants i pesticides. Segons l'OCU, totes les mostres analitzades incompleixen les normes. Les baies roges, originàries del Tibet, són conegudes per les seves propietats per a la salut.

Actualitzat
L'OCU ha analitzat deu mostres de baies de Goji en diferents punts de venda -botigues de fruits secs, orxateries, herbolaris i supermercats a Madrid i Barcelona- per analitzar les propietats per a la salut d'aquest producte originari del Tibet. Però després d'analitzar-les, l'OCU ha conclòs que totes les baies estudiades, "incompleixen els requisits per a la seva comercialització i, entre altres coses, contenen grans quantitats de pesticides, alguns il·legals a Europa, i metalls pesants com cadmi, coure o plom".

La plataforma afegeix que la ingesta de les baies no provoca una intoxicació aguda, ja que se n'haurien de menjar quilos perquè les substàncies nocives fessin efecte immediat, però alerta de les conseqüències que poden tenir a llarg termini.

L'OCU ha demanat a l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) que retiri del mercat el producte, alhora que l'ha instat a fer un major control d'aquesta mena de productes en considerar que no es tracta d'un fet aïllat, sinó més aviat generalitzat.

Les baies es comercialitzen amb un etiquetat que assegura que reforcen el sistema immunitari, protegeixen les cèl·lules contra els radicals lliures, ajuden contra la fatiga i promouen la longevitat i la salut. També s'afirma que afavoreixen la vista, regulen la son i la gana, cuiden els ronyons i el fetge, aporten energia, ajuden en la pèrdua de pes, tracten la pressió arterial, i solucionen els problemes de menopausa i d'impotència.
Anar al contingut