Junqueras, Rull, Sànchez i Turull, al Congrés dels Diputats (ACN)
Junqueras, Rull, Sànchez i Turull, al Congrés dels Diputats (ACN)

L'informe dels lletrats del Congrés avala la suspensió dels diputats presos

La mesa del Congrés l'ha de valorar aquest migdia abans de prendre una decisió

RedaccióActualitzat

La Mesa del Congrés tornarà a reunir-se aquest divendres a dos quarts d'una del migdia per decidir sobre la suspensió dels quatre diputats independentistes en presó preventiva, després de la inhibició del Suprem.

Sobre la taula Meritxell Batet tindrà l'informe dels lletrats de la cambra, que avala la suspensió de Junqueras, Sànchez, Rull i Turull d'acord amb l'article 384 bis de la Llei d'Enjudiciament criminal.

 

L'informe dels lletrats conclou que la suspensió ha de ser automàtica:

" Per això correspon a la Mesa del Congrés declarar automàticament suspesos en l'exercici del càrrec als diputats D.Oriol Junqueras i Vies, D. Josep Rull i Andreu, D. Jordi Sànchez i Picanyol i D. Jordi Turull i Negre. I, tanmateix, li competeix assenyalar l'abast d'aquesta suspensió mentre duri la situació de presó, adoptant les mesures concretes per donar plena efectivitat a la previsió legal."

 

Aquest dijous la presidenta de la Cambra va assegurar que la decisió serà "jurídica" i no "política", basada en l'informe demanat als lletrats.

 

Pressió de PP i Ciutadans

El PP i Ciutadans van anunciar que demanaran la dimissió de Batet, si no els suspèn. El president del PP, Pablo Casado, ha avisat Meritxell Batet que si la Mesa de la cambra baixa no suspèn "immediatament" els diputats presos aquest mateix divendres "estarà cometent un delicte de prevaricació".

Segons Casado, si Batet evita suspendre els presos abans de les eleccions del 26-M serà una mostra que el PSOE "està preparant un acord electoral" a partir de dilluns amb ERC, JxCat, Podem i EH Bildu. "És un engany als electors", ha reblat Casado, en una entrevista a la Cope aquest divendres.

Manuel Marchena havia tornat aquest dijous a Batet la decisió sobre la suspensió dels parlamentaris presos. El Tribunal Suprem insisteix en la comunicació que ja va remetre, en què la informava de la situació dels parlamentaris. Considera que és la Mesa del Congrés a qui pertoca prendre la decisió sobre la suspensió dels diputats.

El Suprem responia així a l'escrit que la presidenta del Congrés va enviar al president de la institució, Carlos Lesmes, l'endemà de la sessió constitutiva de les Corts espanyoles.

 

 

L'informe dels lletrats del Congrés avala la suspensió dels diputats presos by Moderador Noticies Web on Scribd

ARXIVAT A:
Judici procésEleccions 28AOriol JunquerasJosep RullJordi TurullJordi Sànchez
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut