El pont sobre el riu Mystic, per on circulava el tren just en el moment d'incendiar-se

L'incendi d'un tren a Boston obliga els passatgers a sortir per la finestra

L'incident, que ha acabat sense ferits, remou el debat sobre la falta d'inversions en el transport públic nord-americà

L'incendi en un tren del metro de Boston quan travessava per un pont el riu Mystic, als Estats Units, ha provocat moments d'incertesa i angoixa entre els passatgers.

Tot i que finalment tothom ha pogut ser evacuat i no hi ha hagut cap ferit, sí que s'han viscut moments de confusió. Alguns passatgers, dels 200 que hi viatjaven, han sortit per les finestres i fins i tot una dona ha saltat al riu.

Al tren incendiat s'han viscut moments d'angoixa (Reuters/Glen Grondin)

L'incident ha passat aquest dijous a Somerville, al nord de Boston. Encara se n'estan investigant les causes, però, segons els responsables de la companyia estatal Massachusetts Bay Transportation, "una banda metàl·lica semblant al revestiment d'alumini es va deslligar d'un vagó de tren i va entrar en contacte amb el tercer carril, on circulava electricitat".


Demandes de més inversions

L'incendi ha estat l'últim d'un seguit d'episodis "preocupants" en el sistema de seguretat ferroviària a l'àrea de Boston, amb accidents que han provocat diversos ferits i fins i tot un mort. En aquest sentit, diversos polítics i associacions de la ciutat ja fa temps que demanen més inversions en el transport públic.

L'alcaldessa de Boston, Michelle Wu, ha qualificat l'incendi de la línia de tren com "la prova més clara d'un sistema de trànsit envellit i en crisi" i s'ha compromès a pressionar l'estat per aconseguir més inversions en aquest àmbit.

 

ARXIVAT A:
Estats Units
Anar al contingut