El príncep Enric el mes de juny, quan va declarar davant del jutge (REUTERS/Toby Melville)

Li van punxar el mòbil: el príncep Enric guanya la demanda contra el grup Mirror

El grup mediàtic l'haurà d'indemnitzar amb 163.000 euros

El príncep Enric d'Anglaterra ha guanyat la batalla contra el grup Mirror, que té diverses capçaleres i havia punxat el seu telèfon per aconseguir exclusives de la seva vida privada.

El Tribunal Superior de Londres li ha donat parcialment la raó. El també duc de Sussex havia dit que el grup mediàtic havia obtingut informació d'ell a través de mitjans il·legals per alimentar un total de 33 articles, però, en canvi, el tribunal ha sentenciat que aquesta informació només es va fer servir per a 15 articles.

Per això rebrà una indemnització de 163.000 euros, tot i haver-ne reclamat més de 400.000.

El duc, que viu als Estats Units amb la seva parella Meghan i els seus dos fills, va iniciar un procés legal contra el grup Mirror propietari de les capçaleres Sunday Mirror, Daily Mirror i Sunday People, a qui acusava d'haver utilitzat pràctiques il·legals, com punxar el seu telèfon per obtenir informació amb l'objectiu de vendre més diaris. 

Els ducs de Sussex en una imatge d'arxiu (REUTERS/Mike Segar)

Procés històric

Arran de la demanda de Harry al grup Mirror, el príncep va declarar aquest juny davant del jutge en una imatge inèdita: feia més de cent anys que un membre de la família reial no participava en un judici.

Segons el jutge, els articles "van ser el resultat d'haver punxat el telèfon o bé producte d'una altra recopilació d'informació il·legal" que hauria tingut lloc entre els anys 2003 i 2009.

Quan s'ha sabut la sentència, l'advocat del príncep, David Sherbourne, ha llegit un comunicat en nom d'Enric, que no ha anat als jutjats aquesta vegada. 

"Avui és un gran dia per a la veritat i per a la rendició de comptes."

També diu haver iniciat aquest procés per la necessitat de tenir "una premsa lliure i honesta" i que sigui "degudament responsable quan sigui necessari", i admet que "el camí cap a la justícia pot ser lent i dolorós".

Durant la seva compareixença al juny, va declarar que per culpa d'això havia tingut "paranoia" i "desconfiança", i que tot plegat havia tingut un fort impacte en la seva vida, havia afectat la seva seguretat i també les seves relacions.
 

The Mirror, assumeix responsabilitat

Per la seva banda, el grup Mirror ha dit que reben "amb satisfacció la sentència d'avui" perquè "donen a l'empresa la claredat necessària per avançar respecte als esdeveniments que van tenir lloc fa molts anys quan es van produir irregularitats històriques. Demanem disculpes sense reserves, assumim tota la responsabilitat i pagarem una compensació adequada", ha declarat un portaveu.

Durant el procés legal, els advocats del grup Mirror van arribar a qualificar les denúncies d'exagerades i van argumentar que les proves presentades no havien pogut demostrar ni un sol exemple d'haver estat espiat, però la sentència d'ara diu tot el contrari.

ARXIVAT A:
Mitjans de comunicacióMonarquiaRegne Unit
Anar al contingut