L'homosexualitat en el regne animal: dos pingüins mascles roben i coven un ou
Parella de pingüins africans (Wikipedia)
Amersfoort, Països Baixos

L'homosexualitat en el regne animal: dos pingüins mascles roben i coven un ou

Les conductes homosexuals estan molt esteses en moltes espècies, però no tant les ganes de les parelles homosexuals de criar

Agustí Forné / Josep Maria CampsActualitzat

Fa pocs dies, una parella de pingüins africans mascles del zoo d'Amersfoort, als Països Baixos, van prendre un ou a una parella heterosexual i es van dedicar a covar-lo.

Segons el responsable dels pingüins d'aquest zoològic, Marc Belt, aquests 2 pingüins homosexuals s'estan prenent la futura paternitat amb molta cura:

"La parella estan cuidant l'ou molt bé i fan torns per mantenir-lo calent."

Per això, al zoo han decidit que se'l quedin, també perquè la parella a qui van prendre l'ou ja n'han post un altre.

 

Pingüins africans del zoològic d'Amersfoort, als Països Baixos

 

Altres parelles gais amb cria

Un cas semblant va passar al zoo d'Odense, a Dinamarca: una altra parella homosexual de pingüins va aprofitar un descuit per quedar-se un pollet d'una parella amb què convivien. Als zoos de Berlín i de Londres també hi ha hagut altres casos.

I a l'aquari de Sydney, a Austràlia, fa un any van ajudar dos pingüins mascle anomenats Sphem i Màgic a tenir descendència: van veure que feien un niu de pedres com si fossin una parella heterosexual, els van donar un ou, el van cuidar i van tenir una cria.

 

 

L'homosexualitat en pingüins, força habitual

Que dos pingüins del mateix sexe que viuen en un zoològic vulguin ser pares no és gaire habitual, però sí que ho és bastant més que estableixin parelles homosexuals, sobretot entre mascles.

Va passar fa pocs anys a Barcelona, a l'Aquàrium: dos pingüins anomenats Mac i Pani van ser parella fins que van morir de vells.

Segons Patrici Bultó, encarregat de l'Aquàrium, el motiu de l'aparellament va ser la manca de femelles:

"Si tens 10 mascles, has de tenir 10 femelles. En un moment donat estaven emparellats i ens van arribar 2 mascles. Va passar que aquests 2 mascles no trobaven femella, llavors van establir una parella de mascles i feien aquest comportament."

 


L'homosexualitat, estesa a tot el regne animal

L'homosexualitat entre animals no es limita als pingüins: segons l'etòleg de la UAB Oriol Talló, és una conducta molt estesa en tot el regne animal, i no només als zoològics, on els animals tenen limitades les opcions disponibles:

"L'existència de conductes homosexuals a la naturalesa és molt àmplia, i està àmpliament descrita. I de fet passa en espècies tremendament diferents, des de grans primats, a cetacis, a peixos, a algunes espècies d'ocells, és una realitat bastant comuna."

 

L'etòleg de la UAB Oriol Talló



Parelles de per vida

Aquesta homosexualitat comporta relacions sexuals però també altres conductes de relació de la parella, com mostres d'afecte o la mateixa adopció de cries, que són importants per establir vincles.

Segons Talló, en els pingüins això implica que les parelles sovint siguin per sempre:

"Una de les característiques que tenen els pingüins, i en altres espècies d'ocells també es dona aquest fet, que tampoc és tan comú en la naturalesa, és el de formar parelles estables que puguin estar juntes durant tota la seva vida."

És el que va passar en un zoo d'Alemanya, al de Bremerhaven: hi tenien moltes parelles homosexuals, van portar pingüins femelles perquè procreessin, però no van aconseguir trencar les parelles establertes i no hi va haver descendència.

ARXIVAT A:
LGTBIQ+
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut