Pingüí nadó Sphengic (Reuters)
Pingüí nadó Sphengic (Reuters)
Sydney

Una parella de pingüins mascles adopten un ou i tenen el seu primer fill

L'aquari de Sydney els va oferir un ou real d'una altra parella que en tenia un parell

Actualitzat

Dos pingüins mascles que tenen un relació molt estreta han incubat el seu primer ou a l'aquari Sea Life Sydney, segons informa la BBC.

Sphen i Magic van atraure l'atenció mundial a principis d'aquest mes quan es va informar que la parella esperava un fill. Sphen i Magic, o "Sphengic" com se'ls anomena, van començar a recollir pedres per fer un niu durant la temporada de reproducció.

Als dos pingüíns de corona blanca els van donar un ou fictici perquè el cuidessin. "Es comportaven d'una manera molt natural i tractaven amb molt de compte el seu ou, tant que l'equip de Sea Life Sydney els va oferir un ou real d'una altra parella que en tenia dos", va escriure l'aquari a la seva web.

 


L'Sphen i el Magic es van posar a treballar en el seu niu de pedres i van començar a incubar l'ou. Com la majoria de parelles de pingüins, s'intercanviaven les tasques diàriament, i mentre un pingüí incubava l'ou, l'altre patrullava els voltants del niu per evitar perills.

Aquest divendres va eclosionar l'ou i va néixer un pingüí nadó. El nadó ha rebut el sobrenom de la famosa parella, Sphengic. De moment, viurà al mateix niu de pedres que van construir els seus pares.

Si bé els científics argumenten que "gai" és un terme cultural que només s'aplica a humans, s'han observat moltes parelles del mateix sexe a la natura en centenars d'espècies animals. Magic i Sphen en són només l'exemple més recent, que capta l'atenció de tot el món.

Anar al contingut