L'expresident Montilla assegura que Puigdemont no podrà tornar a ser investit

RedaccióActualitzat

L'expresident de la Generalitat José Montilla assegura que Puigdemont no podrà tornar a ser investit president tot i la reforma de la llei de la presidència, perquè serà recorreguda. Creu que des de Junts per Catalunya miren de guanyar temps. 

Montilla, en una entrevista al  programa "Preguntes freqüents", de TV3, creu que tot plegat és una maniobra per allargar aquesta situació en el temps. Assegura que els partits independentistes saben que aquesta proposta és inviable:

"Vostè sap, i jo i ells també i Carles Puigdemont, també, què això és fer trampa. Sabem perfectament que aquesta llei serà recorreguda, que hi ha una interlocutòria del Tribunal Constitucional, que hi ha un dictamen del Consell de Garanties Estatutàries, el nostre, no el de Madrid, i dels lletrats del Parlament que diuen que això és absolutament inviable."

Per José Montilla, si al gener s'hagués presentat un candidat viable, ja s'hauria aixecat el 155:

" Suposo que s'està guanyant temps. El problema és que mentrestant no tenim govern ni president. Quin sentit té reunir-se avui per dir que ja es tornaran a reunir en una data més a prop del dia 22. Podríem tenir president i govern des de finals de gener i el 155 a la paperera."

Montilla creu que Catalunya necessita tenir govern urgentment abans del dia 22, quan s'acaba el termini per investir un president, i es mostra convençut que el 155 s'anul·larà automàticament quan això passi.
 

Anar al contingut