Militars prenent unes cerveses amb les armes a terra a Vilafranca
Militars prenent unes cerveses amb les armes a terra a Vilafranca

No era un comiat de solter: l'exèrcit investiga les imatges de militars a Vilafranca

L'exèrcit espanyol ha confirmat a TV3 que es tracta de militars que tornaven d'un desplegament al nord al França

RedaccióActualitzat

Un grup de militars comprant en un supermercat i prenent unes cerveses en una terrassa de Vilafranca del Penedès amb les armes a terra. Són les fotografies que s'han fet virals a les xarxes socials aquest cap de setmana. I amb la viralitat, el rumor. Són realment militars o eren un grup d'amics que jugaven a airsoft amb armes de mentida?

L'exèrcit espanyol ha confirmat a TV3 que es tracta de militars de la Legió que tornaven d'un desplegament de al nord al França. Defensa fins i tot obrirà una investigació per les imatges.

L'exèrcit explica que el grup viatjava en autocar i ha hagut de parar a Vilafranca per permetre el descans dels conductors. Per norma, els militars acostumen a deixar les armes al vehicle, però, en aquest cas, les van baixar i les van passejar per diversos establiment de l'avinguda Ronda de Mar de la població.

En les imatges se'ls pot veure en un supermercat, en un bar i en una terrassa. En algun cas, prenent cervesa i deixant les armes, desprotegides, a terra. L'exèrcit assegura que aquestes armes estan sempre descarregades.

 

 

La imatges han provocat reaccions polítiques en una població governada per Junts per Catalunya amb el suport del PSC. L'Ajuntament ha anunciat que demanarà explicacions:

 

 

Esquerra Republicana i la CUP, dos partits amb representació al municipi, han exigit que l'exèrcit marxi de la població i del país.

 

Anar al contingut