Lleida

L'exconseller Jordi Ausàs ingressa a la presó per complir una condemna de quatre anys per contraban de tabac

L'exconseller de la Generalitat ha ingressat a la presó de Ponent, a Lleida, per complir condemna per contraban de tabac i pertinença a grup criminal

RedaccióActualitzat

L'exconseller d'ERC a la Generalitat, Jordi Ausàs, ha ingressat a la presó. Ho ha fet aquest dijous a última hora de la nit a la presó de Ponent, a Lleida. Tenia fins dilluns per anar voluntàriament al centre penitenciari, després que el jutge li va notificar que havia de complir condemna.

Ausàs complirà una condemna de 3 anys i 9 mesos per contraban de tabac, i tres mesos més per pertinença a grup criminal. En els últims dies ja havien ingressat a la presó els altres set condemnats.

La sentència considera provat que Ausàs tenia un càrrec de rellevància en el grup, que es dedicava a passar tabac d'Andorra i distribuir-lo a Catalunya.

Ausàs, que va ser alcalde de La Seu d'Urgell, a l'Alt Urgell, entre 2003 i 2008 i conseller de Governació entre març del 2008 i desembre del 2010, havia demanat posposar l'ingrés a la presó fins que el Tribunal Constitucional resolgués el seu recurs d'empara.

Set persones més van ser condemnades en el cas. Dos dels implicats, entre els quals hi havia un brigada de la Guàrdia Civil, van ser condemnats a més de 5 anys de presó. Cinc persones més, incloent-hi la dona d'Ausàs, van ser absolts d'encobriment i contraban.

 

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut