José Manuel Romero durant la declaració d'aquest dijous a l'Audiència de Palma (EFE)
José Manuel Romero durant la declaració d'aquest dijous a l'Audiència de Palma (EFE)
Palma

L'exassessor de la Casa del Rei declara que Nóos era "inadequat per al marit d'una infanta"

El tribunal encara no s'ha pronunciat sobre la petició d'expulsió de Manos Limpias del procés, però tot apunta que no l'acceptarà

RedaccióActualitzat

Nova sessió del judici pel "cas Nóos" a l'Audiència de Palma en plena polèmica per la causa oberta contra el responsable de Manos Limpias. Aquest dijous ha declarat com a testimoni l'advocat José Manuel Romero, comte de Fontao, que va ser assessor jurídic extern de la Casa del Rei fins al 2014. Romero ha explicat que va recomanar a Iñaki Urdangarin que abandonés l'Institut Nóos perquè va detectar una activitat "inadequada" per a un marit de la infanta.

L'exassessor de la Casa del Rei, ha volgut deixar clar, però, que en aquesta feina d'Urdangarin no va observar cap actuació il·legal: "Mai vaig deduir que existia cap activitat il·lícita, sinó inadequada." Segons Romero, el marit de la infanta Cristina "no va ser reticent a la recomanació que li va fer i que, de fet, la va complir".

Un cop fora de Nóos, Urdangarin va crear la Fundació Areté, que a Romero tampoc li va sembla adequada perquè reproduïa, segons ell, les activitats de l'institut. En aquest cas, el marit de la infanta -ha dit el comte de Fontao- sí que va ser reticent a seguir els seus consells de dissoldre la fundació.

José Manuel Romero també ha declarat que no sabia que Urdangarin i la infanta haguessin creat una societat, Aizoon, al 50%. L'exassessor de la Casa del Rei ha dit: "La meva opinió sobre el règim economicomatrimonial dels membres de la família reial era separació de béns. En aquest sentit, quan es van casar vaig recomanar que hi hagués separació de béns i així ha estat en tots els casos."

Sobre la peticio d'expulsió de Manos Limpias del procés del "cas Nóos", el tribunal encara no s'ha pronunciat sobre la petició d'expulsió d'aquest sindicat, tot i que aquest dimecres ja va deixar entreveure que no l'acceptaria.

 

 

Anar al contingut