González Pons destaca el paper d'Urdangarin i Torres en la firma del conveni entre la Generalitat Valenciana i Nóos (EFE)
González Pons destaca el paper d'Urdangarin i Torres en la firma del conveni entre la Generalitat Valenciana i Nóos (EFE)
Palma

L'eurodiputat del PP Esteban González Pons afirma que Nóos era una ONG

El també exportaveu de la Generalitat Valenciana ha declarat que el conveni que va firmar amb Nóos no hauria tingut sentit sense la presència d'Urdangarin i Torres, "un tàmdem molt difícil d'igualar"

RedaccióActualitzat
L'exportaveu de la Generalitat Valenciana i ara eurodiputat del PP Esteban González Pons ha assegurat que estava convençut que Nóos era una ONG. Ho ha dit durant la seva declaració com a testimoni al judici del "cas Nóos" a través d'una videoconferència. González Pons ha explicat que l'associació sense ànim de lucre que presidia Iñaki Urdangarin era una ONG quan el desembre del 2005 va firmar un conveni amb aquesta entitat com a president de la Societat gestora per a Imatge Estratègica i Promocional de la Comunitat Valenciana.

L'eurodiputat ha remarcat que "en la primera línia del conveni es diu que és una entitat sense ànim de lucre", en al·lusió a l'acord que fixa que la Generalitat aportaria fins a sis milions d'euros en dos anys perquè Nóos impulsés la candidatura dels Jocs Europeus, un esdeveniment esportiu que mai es va arribar a fer a València. González Pons ha subratllat que la societat pública que ell presidia no es comprometia a fer cap aportació econòmica en el marc d'aquest conveni, perquè l'institut jutjat finalment només va cobrar 382.000 euros, ja que se li van rebutjar factures injustificades per valor de gairebé dos milions d'euros.

L'exportaveu del govern valencià ha destacat també que Iñaki Urdangarin i Diego Torres es complementaven i formaven "un tàmdem molt difícil d'igualar". Ha reconegut que el conveni que va firmar no hauria tingut sentit sense la presència de tots dos.

"Francisco Camps ho sabia"

Abans de González Pons ha comparegut José Víctor Campos, vicepresident de la Generalitat Valenciana durant el mandat de Francisco Camps. Campos ha dit que l'expresident valencià coneixia totes les accions que es van fer per contractar l'Institut Nóos. També ha concretat que Camps va ser informat de l'intent d'Iñaki Urdangarin d'estafar 2 milions d'euros amb factures falses.
 

Segons el testimoni de l'exvicepresident, Francisco Camps va tenir un paper cabdal a l'ombra per contractar l'institut. José Víctor Campos ha explicat que el mateix expresident el va autoritzar a assistir a diverses reunions amb Urdangarin a Barcelona i València per negociar el projecte dels Jocs Europeus. D'entre tota la informació que li va traslladar durant els anys de relació també hi ha, ha dit, el capítol sobre l'intent d'Urdangarin d'estafar dos milions d'euros a la seva administració amb factures inventades. Campos ha assenyalat que aleshores l'exduc de Palma els inspirava tota la confiança per l'aurèola que l'envoltava com esportista reconegut i membre de la Casa del Rei.
Anar al contingut