Barcelona

L'espai Connected City del MWC mostra com internet pot revolucionar tots els àmbits de la vida quotidiana

L'espai Connected City del Mobile World Congress mostra com internet pot revolucionar tots els àmbits de la vida quotidiana. Ni els raspalls de dents se salven d'estar connectats als telèfons mòbils: aquests raspalls indiquen com i quanta estona s'ha de raspallar l'usuari o si fa una pressió massa forta.

RedaccióActualitzat

L'estand Connected City, que recrea una ciutat intel·ligent, és un dels grans atractius del Mobile World Congress. La recreació d'una ciutat del futur que fa GSMA mostra les nombroses aplicacions que pot tenir internet en el dia a dia d'un municipi. Diverses companyies hi mostren les seves idees per revolucionar tots els àmbits de la vida quotidiana.

Aquest exemple d'internet de les coses permet observar jugadors de bàsquet que, mentre juguen, envien informació sobre la seva pressió sanguínia o ritme cardíac. Pel que fa al transport, un dels grans protagonistes d'aquest espai, hi ha un cotxe amb un sistema 4G integrat que actua com un punt de connexió a internet, com qualsevol router.

Són algunes de les propostes per a les ciutats del futur, en les quals ni els raspalls de dents se salvaran d'estar connectats als telèfons mòbils. El raspall, connectat al mòbil, indica com i quanta estona s'ha de raspallar l'usuari o si fa una pressió massa forta.

"La ciutat connectada es basa a portar la tecnologia a la vida, mostrem la tecnologia en el seu context. Es tracta de tocar-la, sentir-la, jugar-hi", ha explicat a TV3 Andrew Parker, del Connected Living de la GSMA.

Des de l'organització de la GSMA insisteixen que aquesta ciutat del futur no és ciència-ficció, sinó que el 80% del que es troba a la Connected City ja és al mercat.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut