El cardenal Reinhard Marx, a la Conferència Episcopal de Fulda (Reuters)
El cardenal Reinhard Marx, a la Conferència Episcopal de Fulda (Reuters)
Fulda

L'Església alemanya demana perdó pels abusos reiterats a menors durant dècades

Un estudi xifra en un mínim de 3.600 els casos i considera "sistèmic" l'abús de menors durant 60 anys

Actualitzat

L'Església catòlica alemanya admet que sent vergonya per haver ignorat les víctimes dels abusos sexuals que els seus capellans han comès durant dècades i que l'informe presentat per la jerarquia eclesiàstica xifra en un mínim de 3.600 menors. Una comissió estudia ara com pot compensar-los.

Els més de 60 bisbes reunits a Fulda, a l'estat federat de Hessen, reconeixen que durant els 4 dies que ha de durar la seva trobada no tindran temps de dictar la solució al problema, però sí que assumeixen que, com ha dit Stephan Ackerman, el bisbe encarregat d'aquesta temàtica, només a través de la transparència es podrà recuperar la confiança perduda entre la societat alemanya i especialment entre els 24 milions de catòlics que hi ha al país.

"Cal fer el procés comptant amb les víctimes, amb experts i amb ajuda des de fora. Crec que cal treballar d'una manera més acordada sobre quins passos hem de fer al costat d'altres que ens volen ajudar."

 

 

Els autors de l'estudi sobre els abusos sexuals a menors en el si de l'Església catòlica alemanya, la majoria professors i doctors de la Universitat de Hildelberg, han reconegut que les dades recollides al seu exhaustiu treball no són definitives ni tampoc reals. Reconeixen que es basen en actes i entrevistes però defineixen l'estudi com la punta d'un iceberg, les dimensions reals del qual són desconegudes perquè molta informació s'ha destruït o s'ha manipulat al llarg dels anys.

Són més de 3.600 casos d'abusos i més de 1.600 autors identificats, religiosos que des del 1946 fins al 2014 van abusar de menors, la majoria de menys de 13 anys.

Però l'estudi considera que són una xifra suficient per qualificar de sistèmic l'abús de menors durant les últimes 6 dècades.

En nom de la Conferència Episcopal Alemanya, el seu màxim representant, el cardenal Reinhard Marx, ha lamentat que l'Església hagi negat aquestes violacions durant massa temps i hagi mirat d'amagar-les, recordant que l'abús sexual és un crim que s'ha de castigar.
Marx ha reconegut que sent vergonya i ha demanat perdó a les víctimes.

ARXIVAT A:
EsglésiaPederàstia Menors
Anar al contingut