Dublín

Les víctimes irlandeses d'abusos sexuals es mostren insatisfetes amb la pastoral del Papa

L'extensa pastoral del Papa no ha acontentat l'associació de víctimes d'abusos sexuals One In Four, perquè no reconeix la responsabilitat de les altes instàncies del Vaticà ni de l'Església catòlica d'Irlanda. Contràriament, el cardenal Sean Brady creu que la carta de Benet XVI sí que ajudarà a passar pàgina.

Actualitzat
Les famílies de les víctimes d'abusos sexuals han insistit en la reclamació que dimiteixi el cardenal Sean Brady després de fer-se públic que coneixia els abusos i que va contribuir a silenciar-los. La llarga pastoral del Papa, llegida precisament per Brady, no és suficient per a les víctimes dels casos denunciats, perquè consideren que només responsabilitza dels abusos els capellans i no va més enllà.

Els advocats de les víctimes, també decebuts, han rebutjat el text perquè no proposa cap reforma profunda de l'Església irlandesa i no reconeix que va ser permissiva amb els abusos sexuals. Segons Maeve Lewis, la directora executiva de l'associació de víctimes One in Four, la pastoral "es queda curta a l'hora de tractar les preocupacions de les víctimes". Un altre afectat, Andrew Madden, considera que el Papa "no ha abordat el tema amb total seriositat" i que la pastoral no és una resposta adient a les violacions, maltractaments i abusos sexuals comesos per capellans i religiosos de manera continuada, que van ser ocultats per l'Església irlandesa.


Anar al contingut