Platja de la Pineda (ACN)
Platja de la Pineda (ACN)

Les platges catalanes guanyen sis banderes blaves i Madrid obté la primera

Actualitzat

L'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) i la Fundació d'Educació Ambiental han lliurat els guardons de banderes blaves a aquelles platges, clubs nàutics i ports esportius que han superat els exàmens que valoren aspectes com les condicions higièniques, de seguretat, accés lliure, sostenibilitat, de compliment de legislació, entre altres consideracions.

 


Durant l'estiu vinent, hi haurà 696 platges i ports esportius guardonats a tot Espanya. Les platges catalanes tindran sis banderes blaves més que l'any passat i, en total, n'hi haurà 101.

Catalunya, segon territori amb més platges guardonades

La demarcació que en té més és Tarragona, que guanya una bandera. Barcelona passa de 25 a 30, tot i que perd les banderes blaves de les platges Nova Icària i la Barceloneta. La Costa Brava en manté 28.

Algunes de les platges que s'incorporen a les guardonades són la de Canet de Mar, Kalima de Caldes d'Estrac, les Barques de Sant Pol de Mar, Garbí de Calella, la de Segur de Calafell i les de Roda de Barà.

També s'han distingit 22 ports: vuit a Girona, vuit a Barcelona i sis a Tarragona. Respecte al 2017, Girona en perd un i Barcelona un altre.

Madrid aconsegueix la primera bandera blava

La coneguda com a platja de Virgen de la Nueva, al pantà de San Juan de San Martín de Valdeiglesias, s'ha convertit en la primera platja amb bandera blava que aconsegueix la Comunitat de Madrid.


Després de saber la notícia, l'alcaldessa del municipi, María Luz Lastras, ha expressat la seva "emoció" i ha confirmat que a Madrid hi ha platja.

 

"A Madrid sí que hi ha platja, sempre ha existit. Estem molt contents, puc dir que emocionats."


Els caps de setmana amb més afluència de gent hi arriba a haver 3.000 visitants a la zona, situada a uns 50 minuts de Madrid capital.

Anar al contingut