Un operari desinfecta una parada d'autobús a Alcalá de Henares (EFE/Fernando Villar)
Un operari desinfecta una parada d'autobús a Alcalá de Henares (EFE/Fernando Villar)

Les morts per coronavirus a Espanya cauen a 288, la xifra més baixa des del 20 de març

RedaccióActualitzat

Significatiu descens de les morts per coronavirus a Espanya en les últimes 24 hores. La xifra de víctimes que ha facilitat el Ministeri de Sanitat és de 288: són gairebé un centenar menys que dissabte i la xifra més baixa des del 20 de març. La xifra total de morts és de 23.190.

Els nous casos diagnosticats dissabte són 1.729, cosa que fa pujar la xifra de casos totals fins a 207.634. En l'àmbit sanitari, 37.584 professionals han donat positiu per coronavirus.

Pedro Sánchez ha avançat aquestes dades en la reunió que cada diumenge manté amb els presidents autonòmics. A més, ha dit que les últimes 24 hores han rebut l'alta mèdica 3.024 malalts de coronavirus. Ja són 98.732 les persones que han superat la malaltia.

 

Aquestes són les xifres d'afectats pel coronavirus en una jornada en què, després de sis setmanes confinats a casa, els menors de 14 anys han pogut sortir a fer un passeig de com a màxim una hora i a una distància màxima d'un quilòmetre.

Dissabte hi ha haver un lleu increment en la xifra diària de morts per coronavirus, 378, i 2.944 nous casos diagnosticats de Covid-19.

Tot i això, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va anunciar una mesura de cara a la desescalada del confinament. Si les xifres continuen amb la mateixa tendència actual, es permetrà que els ciutadans puguin sortir a fer esport o caminar una hora al dia a partir del dissabte 2 de maig.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus SalutEstat d'alarma
Anar al contingut