Les imatges de la mort de Samuel Luiz mostren que el van linxar i ja hi ha 6 detinguts

Presó per a tres dels detinguts - tres homes majors d'edat - i llibertat per a una quarta persona per l'assassinat de Samuel Luiz a la Corunya

Actualitzat

Tres dels detinguts per l'assassinat de Samuel Luiz ja són a la presó. El jutjat d'instrucció número 1 de la Corunya ha decretat presó provisional per als tres joves majors d'edat - tenen entre 20 i 25 anys - acusats de l'agressió. Els tres han declarat aquest divendres davant la jutge, juntament amb una jove que ha quedat en llibertat amb mesures cautelars.

Tots quatre han comparegut davant la jutge i han respost a les preguntes, sense acollir-se al dret a no declarar. Han dit que no coneixien la víctima i han negat que hi hagués un motiu d'odi o homòfob. Han quedat acusats d'homocidi o assassinat, una qualificació que s'ha d'acabar definint en la instrucció.

La policia ha detingut aquest divendres dos menors més per la seva presumpta relació amb la pallissa mortal que va rebre Samuel Luiz en una zona d'oci nocturn de la Corunya la matinada del dissabte passat. Un d'ells té antecedents, segons han informat fonts policials a EFE.


Les imatges de l'agressió

Els fets van ser captats per càmeres de seguretat i ho ha publicat el Diario.es.

Les gravacions, que formen part de la investigació, mostren una primera agressió en què Samuel Luiz cau a terra. Després, una segona, quan la víctima marxa i és seguida per un grup nombrós de persones, que l'envolten i l'apallissen.

El vídeo mostra imatges dures que poden ferir la sensibilitat i no té so.


L'entorn de la víctima parla de crim homòfob perquè els testimonis asseguren que els agressors li van cridar "maricón", però continuen obertes totes les hipòtesis, inclosa que el crim fos per la condició homosexual de la víctima.

Arran de la mort de Samuel Luiz, dilluns hi va haver nombroses concentracions arreu d'Espanya contra les agressions homòfobes.


Sis detinguts

Els arrestats fins ara es coneixen entre ells i no tenien relació amb la víctima.

La policia no descarta més detencions, a més de les sis que hi ha hagut fins ara.

 

El jutjat de menors s'encarregarà de les declaracions d'aquests últims detinguts i no el jutjat d'instrucció número 8 de la Corunya, com la resta.

Als detinguts se'ls imputa inicialment un delicte d'homicidi, si bé la qualificació podria canviar a assassinat.

ARXIVAT A:
Policia NacionalGalíciaHomofòbiaLGTBIQ+
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut