Les imatges de la declaració d'Artur Mas al Tribunal de Comptes

David MelgarejoActualitzat

Aquest dijous ha quedat vist per a sentència el judici contra Artur Mas, Joana Ortega, Francesc Homs i Irene Rigau per la consulta del 9N. TV3 ha tingut accés al contingut de la declaració de l'expresident de la Generalitat Artur Mas en el judici en què se'ls acusa de malversació de fons.

En les imatges del judici, es veu com Mas entra a la sala de vistes i s'asseu davant la jutge. A l'esquerra, la defensa. I a la dreta, les acusacions. Comença a preguntar Societat Civil Catalana, el demandant, que s'interessa sobre si els tres milions d'euros gastats en ordinadors eren per al 9N. Mas defensa que eren per modernitzar l'escola:

"Vostè adquireix d'alguna manera o utilitza durant set o vuit anys uns ordinadors que tenen un ús determinat que és en el sistema educatiu i els utilitza puntualment per dos dies, com posarà vostè al contracte que els compra, els adquireix o que els utilitzarà aquests dos dies, sobre aquests set o vuit anys?"

Mas s'està una hora llarga a la sala de vistes. Encara li quedarà respondre al fiscal. Estira-i-arronsa, entre ells i sobre per què no es van aturar els contractes públics quan el Constitucional ja havia prohibit el 9N:

"- La majoria dels contractes, si no tots, ja estaven formalitzats.

- Sí, encara que estiguin formalitzats, es pot paralitzar l'execució dels contractes...

- Amb un cost per a l'administració...

- Sí, amb un cost per a l'administració...

- És clar.

- ... però el cost hauria estat menor."

 

 

Mas insisteix que tots els contractes tenien cobertura legal. I, com va dir en la seva declaració al TSJ, s'havia de poder fer la consulta.

"En l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, les facultats de Participació estan àmpliament reconegudes a les institucions catalanes."

Després declararan Homs, Ortega i Rigau. Tot això, aquest dimecres. Aquest dijous hi ha hagut conclusions. La defensa recorda que el TSJ i el Suprem van considerar legals els contractes. L'advocat de l'Estat conclou també. Així...

"El menyscabament és claríssim, l'ha exposat perfectament el lletrat de Societat Civil Catalana. Estic molt content que, en absència dels serveis jurídics de la Generalitat, és aquí, demanant diners per a ells."

Tot i que el judici ha quedat vist per a sentència, la gran quantitat de documentació aportada per les parts en aquest procediment farà que la magistrada, Margarita Mariscal de Gante, encara trigui unes quantes setmanes a fer pública la seva resolució.

ARXIVAT A:
Procés català
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut