Les històries de la setmana: enamoraments, ascensors i la denúncia d'Anne Hathaway

Fem un repàs de la setmana a través de les notícies que més us han interessat i que més temps heu dedicat a llegir

Actualitzat

La setmana del 23 d'abril sempre és la setmana de Sant Jordi. La d'aquest 2024, però, també serà recordada pel dia en què el president espanyol, Pedro Sánchez, va decidir cancel·lar la seva agenda política.

Més enllà d'aquestes dues notícies, en repassem d'altres que han captat la vostra atenció.


La química de l'amor

Per Sant Jordi, hem volgut explicar-vos com funciona el cervell amb l'enamorament. Segons sembla, l'amor no és tan cec com diu la dita i hi ha explicacions químiques darrere de les papallones a la panxa. Per posar un exemple: ens sentim atrets per persones amb  un sistema immunitari diferent del nostre

Què és el vertigen posicional?

Una altra sensació, però en aquest cas no tan agradable com la de l'enamorament. Sents que a estones et roda el cap? Pot ser que tinguis vertigen posicional. Tot i el nom, es tracta d'un patologia que té una solució ben senzilla que fins i tot poden fer en un CAP.

Com han de ser els ascensors

Quin interès pot despertar un ascensor? Doncs pel que sembla, força, si ens fixem en una de les notícies més consultades. A partir del juliol canvia la normativa que marca quines mesures han de complir. El govern obligarà a fer modificacions que hauran de pagar els veïns

La denúncia d'Anne Hathaway

Abans que moviments com el MeToo esquincessin el vel de silenci del cinema dels Estats Units, en algunes produccions de Hollywood es feien el que s'anomenaven "testos de química". Ho ha explicat l'actriu Anne Hathaway, que denuncia que li van demanar que fes un petó a deu homes, un darrere l'altre, per triar-li una parella per a la pel·lícula.

Els problemes de l'habitatge i la hipoteca

Les notícies sobre els problemes per trobar un pis de lloguer o de compra són recurrents entre les històries de la setmana. Aquesta setmana hem sabut que, segons estimacions del Banc d'Espanya, calen 140.000 pisos per cobrir la demanda a Catalunya.

Una setmana en què també s'ha posat en marxa una nova regulació per als lloguers de temporada i d'habitacions.

I en què la justícia europea ha donat esperances i arguments --i ànims a qui està reclamant i encara no ha rebut resposta-- per aconseguir que el banc torni les despeses hipotecàries.

 

Anar al contingut