El barri de Gràcia no podrà estar engalanat com tots els anys (ACN)

Les festes de Gràcia, sense concurs de carrers ni concerts

Els guarnits només seran simbòlics i es podran veure per una aplicació mòbil, a la festa major d'aquest districte de Barcelona, que tindrà com a pregoneres dues infermeres i una metgessa

Actualitzat

La Festa Major de Gràcia tindrà poc a veure amb edicions anteriors perquè no hi pot haver aglomeracions, per la pandèmia. En el format adaptat a la Covid, no hi pot haver guarnit de carrers, ni l'esperat concurs de cada any, tot un senyal d'identitat de la festa, que es farà del 15 al 21 d'agost.

Els carrers i places només tindran una decoració simbòlica, molt lluny dels arranjaments que sempre preparen les diferents comissions i que atrauen molts visitants de tota la ciutat. El confinament tampoc ha permès avançar prou en els dissenys.

Els guarnits només seran en zones elevades, però no hi haurà elements a terra ni muntatges d'entrada o sortida, per assegurar la mobilitat fluïda de persones, evitar aglomeracions i prevenir contagis. "Es fomentarà que els veïns i les veïnes puguin guarnir balcons, finestres, portalades i aparadors de comerços per mantenir l'esperit d'aquest tret d'identitat de la festa", segons ha informat l'Ajuntament de Barcelona.

 

Decoració al carrer Providència (Creative Commons/Goroka)


Evitar concentracions

Es faran controls d'aforament i, per evitar que s'hi acosti molta gent, tots els guarniments es podran veure amb l'aplicació mòbil de la festa major amb recorreguts de 360 graus.

A més, totes les activitats acabaran, com a màxim, a les 23 hores; per tant, no hi haurà balls i concerts de nit i matinada.
 

Pregó sanitari

El pregó anirà a càrrec de tres dones de l'àmbit sanitari, com a reconeixement a totes les persones que durant els últims mesos han vetllat per la salut dels ciutadans. Les pregoneres seran Xènia Sist, infermera de l'Hospital de Sant Pau; Maria Teresa Fabregat, infermera del CAP Vila de Gràcia-Cibeles, i Elvira Bisbe, metge de l'Hospital de l'Esperança.

 

Festa veïnal

Els carrers organitzaran activitats veïnals i de petit format, amb les mesures preventives conegudes, com distanciament social, control d'aforament, senyalització específica o desinfecció constant.

 

 

L'Ajuntament també ha informat que la proposta municipal ha estat aprovada per Protecció Civil i l'Agència de Salut Pública de Barcelona.

El Districte de Gràcia i la Fundació Festa Major de Gràcia estan organitzant algun espai amb activitats amb aforament limitat. Només s'hi podrà accedir amb reserva prèvia.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut