Els vins i caves catalans que s'exporten als Estats Units no tindran nous aranzels  (ACN)
Els vins i caves catalans que s'exporten als Estats Units no tindran nous aranzels (ACN)
Estats Units

Les exportacions de vi i cava no tindran nous aranzels d'entrada als Estats Units

Trump va amenaçar d'apujar el 100% els impostos de duana per a vins i caves europeus en represàlia pels ajuts de la UE a Airbus

RedaccióActualitzat

L'Administració Trump retira l'amenaça i no posarà nous aranzels contra el cava i els vins catalans i europeus i altres productes agrícoles.

A l'octubre, Donald Trump ja va imposar un 25% d'aranzels a productes com l'oli i el vi, i al desembre havia amenaçat d'apujar els impostos de duana un 100% i incloure-hi també el cava i els vins de més graduació, els que tinguin més de 14 graus, juntament amb molts altres productes agrícoles europeus.

Els productors catalans i europeus temien efectes catastròfics sobre les exportacions si l'administració nord-americana complia les seves amenaces i gravava amb un 100% aquests productes.

Alguns productors de vins europeus havien criticat que els Estats Units penalitzés els seus productes amb nous aranzels i els utilitzés com a arma, en represàlia per les subvencions de la UE a l'aeronàutica Airbus. La federació francesa d'Exportadors de Vins i Licors denunciava ser una "víctima colateral" de la disputa entre Airbus i Boeing.

Més aranzels a Airbus

En canvi, el govern de Donald Trump anuncia un augment dels aranzels que els Estats Units imposen a les importacions del fabricant europeu d'avions Airbus. A partir de dimarts, gravarà amb un 5% addicional els aranzels als avions importats d'Europa. Passaran del 10 al 15%.

Els Estats Units van incrementar els aranzels sobre Airbus a l'octubre, en represàlia per les subvencions concedides pels governs europeus al fabricant europeus d'avions. Unes subvencions que l'Organització Mundial del Comerç va declarar il·legals perquè perjudicaven el seu gran rival, el fabricant nord-americà Boeing.

El fabricant europeu lamenta aquesta mesura que, assegura, complicarà les negociacions per arribar a un acord comercial amb la Unió Europea. Segons Airbus, l'increment dels aranzels causarà també inestabilitat per a les aerolínies nord-americanes, que no tenen prou avions, i que depenen del fabricant europeu per incrementar les seves flotes.

 

 

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsUnió Europea
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut