Les dones en situació de prostitució, més vulnerables amb el toc de queda

El confinament nocturn els impedeix treballar les hores en què tindrien més clients i alguns miren d'aprofitar-se'n

RedaccióActualitzat

El toc de queda entre les 10 de la nit i les 6 del matí, que continua vigent, ha fet més vulnerable la situació de les dones que es dediquen a la prostitució a peu de carrer.

És el cas, per exemple, de les que treballen a la zona del Camp Nou. A partir de les 8 del vespre ja busquen clients. Algunes en tindran només un. D'altres, amb menys sort, no n'aconseguiran cap.

A les 10 de la nit, però, quan començarien a tenir més clients, la jornada s'ha acabat i la majoria marxen cap a casa perquè, si no, s'exposen a ser multades.

 

Violet Ferrer (TV3)


Els clients saben que la situació ha canviat i n'hi ha que miren d'aprofitar-se d'aquesta major vulnerabilitat, com explica la Violet Ferrer.

En alguns casos per haver de pagar menys pel servei.

"Abans, un client et deia que només portava deu euros i tu li deies que no. Ara, entre marxar amb res o marxar amb els deu euros i poder menjar l'endemà, li dius que sí pels deu euros."


Altres vegades, per poder fer pràctiques de risc.

"A l'hora de posar-se el preservatiu els ofereixen més diners per no posar-se'l. I si la noia està necessitada potser ho agafa."


Ferrer defensa que "nosaltres decidim què fem i què no fem amb el client", però admet que en situacions de necessitat s'accepten coses que no es volen fer.

 

Hi ha clients que miren d'aprofitar la situació més precària a causa del toc de queda (TV3)


I és que, a Espanya, la prostitució no és ni legal ni il·legal i això fa que les dones que s'hi dediquen no tinguin dret a cap mena de prestació.

Ara, a més, amb el toc de queda, s'exposen a haver de pagar multes, perquè no poden al·legar que estan treballant.

 

Sabrina Sánchez, de l'Organització de Treballadores Sexuals Otras (TV3)


Sabrina Sánchez, de l'Organització de Treballadores Sexuals Otras, explica que "per a la policia, si ens detenen, no és una feina", sinó unes persones que són a la via pública en un moment de confinament.

"Per a nosaltres és una feina, però per a les autoritats no, desafortunadament."

 

Sira Vilardell, presidenta de la Fundació Surt (TV3)


I una multa no fa sinó empitjorar una situació econòmica que ja és dolenta, com remarca Sira Vilardell, directora de la Fundació Surt, que treballa amb dones que es dediquen a la prostitució.

"Pagar una multa d'aquestes les pot deixar amb un endeutament encara molt més gran del que ja tenen."


Fins al punt que n'hi ha que necessiten ajuda d'entitats com la Creu Roja per poder atendre les necessitats bàsiques.

 

Esther Padrol, tècnica de la Creu Roja (TV3)


Esther Padrol, tècnica de la Creu Roja que treballa amb dones que es dediquen a la prostitució, explica que els faciliten targetes perquè puguin cobrir l'alimentació.

Afegeix, però, que "el lloguer és el gran problema, perquè la majoria tenen habitacions llogades i els preus de les habitacions no estan baixant".

ARXIVAT A:
ProstitucióCoronavirus Covid-19
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut