Un cadàver estès a terra davant d'una casa enrunada pels ferotges combats (REUTERS/Violeta Santos Moura)
Un cadàver estès a terra davant d'una casa enrunada pels ferotges combats (REUTERS/Violeta Santos Moura)

Les cicatrius de l'atac de Hamas a Be'eri: "El que ha passat aquí no ho havíem vist mai"

Els serveis d'emergència han recuperat un centenar de cadàvers en aquest quibuts, de poc més de mil habitants

Actualitzat

La pila de cadàvers que s'amunteguen a l'entrada de Be'eri dona testimoni de la magnitud de l'atac de què va ser víctima dissabte. Milicians de Hamas armats van irrompre en aquest quibuts dissabte a les set del matí, poc després de burlar el mur de la Franja de Gaza.

La devastació en aquesta comunitat agrícola és enorme. Als carrers encara hi ha rastres de sang i casquets de bala. Els serveis d'emergència han recuperat un centenar de cossos a Be'eri, de poc més d'un miler d'habitants. Però aquest balanç encara és provisional, perquè continuen les tasques de recerca.

Una motxilla amb l'emblema de Hamas a terra, en un carrer de Be'eri (REUTERS/Violeta Santos Moura)

Els serveis d'emergència asseguren que aquestes localitats no havien patit mai una "massacre" d'aquestes proporcions. Han trobat cossos mutilats, torturats i cremats.

"En aquest quibuts hi ha 600 cases. Hem entrat una per una recollint trossos... No us ho puc explicar. El que ha passat aquí no ho havíem vist mai", diu un encarregat de la recuperació dels cadàvers.

Els cadàvers que ara estan estesos a terra seran retirats i identificats
Els cadàvers que ara estan estesos a terra seran retirats i identificats (REUTERS/Violeta Santos Moura)

Les bosses blanques que resguarden els cossos estan preparades per recollir-los, i se'ls farà les proves d'ADN. "La nostra prioritat és trobar, identificar i evacuar els cadàvers de ciutadans israelians, i després ho farem amb els dels terroristes", va dir ahir un portaveu de l'exèrcit israelià.

Ahir encara hi havia els cadàvers en descomposició de dos milicians a l'entrada del quibuts. Les unitats d'elit israelianes van trigar 48 hores a doblegar la resistència dels combatents atrinxerats. Alguns edificis del quibuts han quedat fets miques pels ferotges combats.

Centenars de soldats israelians tenen envoltada l'àrea de Be'eri. L'exèrcit l'ha declarat zona militar i n'ha prohibit l'accés als civils sense permís especial.

Israel assegura que ha recuperat el control del seu territori i ha repel·lit la presència de les milícies, tot i que adverteix que encara poden quedar combatents de Hamas infiltrats a les localitats pròximes a Gaza. De fet, ahir van neutralitzar una altra temptativa d'infiltració de cinc militants i en van abatre tres.

Soldats israelians patrullant al quibuts de Beeri aquest dijous
Soldats israelians patrullant al quibuts de Be'eri aquest dijous (REUTERS/Violeta Santos Moura)
ARXIVAT A:
IsraelGazaGuerra Hamas-IsraelHamàs
Anar al contingut