València

L'encarregat d'una botiga de roba admet que va manipular factures destinades a Camps

En el judici que es fa a l'expresident valencià pel "cas dels vestits" de la trama Gürtel, un dels testimonis que treballava a la botiga de roba Forever Young ha admès que havia manipulat factures destinades a Francisco Camps. El testimoni, encarregat de la botiga, s'ha resistit molt a admetre que se li van ordenar aquests canvis, però finalment ha assegurat que les factures s'alteraven seguint ordres del cap d'Orange Market, la filial valenciana de la trama, i amb l'autorització dels responsables de la botiga. L'objectiu era ocultar els productes adquirits realment. On havia de dir que s'havien comprat vestits, es parlava de "tela per entapissar".

RedaccióActualitzat
En la declaració com a testimoni, que s'ha allargat unes quatre hores, Javier García ha admès que tres empreses de la trama Gürtel van saldar un compte pedent de 30.678 euros que estava a nom del considerat número 2 de la xarxa, Pablo Crespo, i del també integrant d'aquesta xarxa Álvaro Pérez, "el Bigotes". Dels 30.000 euros, només 10.000 s'atribuïen a Crespo i Pérez.

El compte era de peces suposadament adquirides per Francisco Camps, l'exsecretari general del PP valencià Ricardo Costa, l'exvicepresident de la Generalitat Valenciana Víctor Campos i l'excap de gabinet de la Conselleria de Turisme Rafael Betoret, tots encausats en el "cas dels vestits", encara que els dos últims ja es van declarar culpables.

El testimoni, que també va treballar a Milano, ha explicat que els treballadors alteraven les factures sota les ordres del conseller delegat d'Orange Market, Cándido Herrero, i amb el permís del director de la botiga Forever Young, Antonio Fresno, i el cap de vendes, José Tomás, conegut com el sastre,  que va ser el primer que va dir que Camps no es pagava els vestits.

García ha explicat que Herrero li va dir: "Fes aquesta factura en els termes que et donin, perquè ja saps que tinc un problema amb els pagaments a compte i s'ha de saldar com més aviat millor".

Un altre testimoni, Antonio del Fresno, encarregat de la botiga Milano, ha declarat que el mateix Camps va anar a la botiga a encarregar vestits que s'apuntaven al compte d'Álvaro Pérez, "el Bigotes". Del Fresno ha afegit que té molt clar que el client era Camps perquè és "l'únic client que recorda" que li demanava "un cenyidor central als pantalons".
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut