Una turista fa una fotografia d'una bandera palestina a Betlem. (Foto: Reuters)
Una turista fa una fotografia d'una bandera palestina a Betlem. (Foto: Reuters)
Jerusalem

L'Autoritat Palestina afirma que l'ingrés a la Unesco ajudarà a combatre l'espoli

La ministra de Turisme de l'Autoritat Nacional Palestina, Julud Daiba, s'ha felicitat per l'ingrés de Palestina a la Unesco i ha dit que aquesta decisió permetrà lluitar contra l'espoliació d'objectes arqueològics trobats en territori palestí. "Ser membres de la Unesco ens permetrà denunciar les violacions del dret internacional sobre la destrucció de llocs i objectes, així com seguir la transferència il·legal d'objectes arqueològics". La responsable de Turisme i Antiguitats de l'ANP es referia principalment a objectes trobats en el territori palestí i que han acabat en museus i centres acadèmics israelians.

Actualitzat
"És una molt bona notícia per als que som responsables de Turisme i Cultura perquè ens ofereix plens drets per proposar llocs palestins com a candidats a ser declarats patrimoni de la humanitat". La titular de Turisme palestina esmenta, entre els beneficis de l'ingrés de Palestina en l'Organització de Nacions Unides per al'Educació, la Ciència i la Cultura, el de poder integrar diverses convencions sobre la protecció del patrimoni cultural.

També ha destacat l'impacte turístic que es derivarà de promocionar llocs palestins com a patrimoni de la humanitat de la Unesco o candidats a ser-ho en el futur, com la ciutat antiga de Betlem i l'Església de la Nativitat. Finalment, Julud Daiba s'ha felicitat perquè els països integrants de la Unesco "no hagin cedit a la pressió per rebutjar el nostre ingrés", en al·lusió a Israel i els EUA. "La Unesco ha deixat patent el seu missatge de respectar la diversitat cultural i promoure la pau a través de la cultura", ha conclòs.

La petició d'adhesió de l'ANP a la Unesco ha estat aprovada a París amb els vots a favor de l'Índia, la Xina i diversos països llatinoamericans. En contra s'hi han pronunciat els Estats Units, Alemanya i el Canadà, entre d'altres.
Anar al contingut