L'Aura 2019 del celler Clos Pons, millor vi de la DO Costers del Segre 2023

ACN Lleida - El vi negre Aura 2019 del celler Clos Pons de l'Albagés (Garrigues) ha estat proclamat millor vi de la DO Costers del Segre d'aquest any. El jurat, format per sommeliers i professionals, l'ha escollit entre el total de 137 vins que enguany han participat al segon concurs de vins d'aquesta DO. El veredicte i lliurament dels premis s'ha celebrat aquest dijous a la tarda al Castell de Gardeny de Lleida en un acte on també s'ha atorgat el premi a Millor monovarietal de Macabeu al vi Saó Blanc 2022 del celler Mas Blanch i Jové, i el premi a Millor Iniciativa Sostenible al celler Purgatori de la Família Torres.

L'acte d'entrega dels guardons ha estat conduit pel periodista Vicent Sanchis i ha comptat amb l'assistència de representants de la majoria dels cellers de les comarques de Ponent.

En la categoria de Vins Negres de Criança, la medalla d'or ha estat per l'Aura 2019 de Clos Pons, que ha estat reconegut també Millor Vi de la DO Coters del Segre 2023 per haver obtingut la puntuació més alta de la suma de totes les valoracions del jurat. La segona posició en aquesta categoria ha estat per Finca Barqueres 2018 de Tomàs Cusiné del Vilosell, mentre que el bronze s'ha atorgat a Cérvoles Estrats 2019 de Cérvoles Celler de la Pobla de Cérvoles, vi que l'any passat es va alçar amb el premi a Millor Vi de la DO.

El premi a Millor Vi Negre Jove ha estat pel Siós Nature 2022 de Costers del Sió. El segon premi s'ha atorgat al Garnatxa de Cérvoles 2022 de Cérvoles Celler i el tercer, al vi Petit Baldomà del celler Baldomar.

Quant a Vins Blancs de Criança, el Niu 2020 de Raimat ha guanyat el primer premi, seguit de Cingles 2018 de Clos Pons i l'Oda 2021 de Castell del Remei de Penelles.

Pel que fa als millors vins en la categoria de Vins Blancs Joves, la medalla d'or se l'ha endut Valerna 2022 de Carviesa de Tàrrega. La segona posició ha estat pel vi Blanc de Boira 2022 de Mas Ramoneda d'Artesa de Segre i el tercer, per Raimat Saira 2022 del celler Raimat.

En la categoria de vins rosats, la medalla d'or ha recaigut en el Sotneral 2023 de Carviresa, mentre que Saó Rosat 2022 de Mas Blanc i Jové s'ha endut la medalla de plana i el Nena 2022 de Vinya els Vilars d'Arbeca, el bronze.

Per últim, el Millor Vi Escumós de la DO Costers del Segre 2023 se l'ha endut Siós Brut Rosé 2021 de Costers del Sió de Balaguer. La medalla de plata ha recaigut en el celler L'Olivera de Vallbona de les Monges pel vi l'Olivera Reserva Superior 2019 i el bronze ha estat per Sort d'Abril Brut Nature Reserva 2018 del celler Analec de Nalec.

Prop 140 vins a concurs

Un total de 137 vins s'han al segon Segon Concurs dels vins de la Denominació d'Origen Costers del Segre, que organitza el Consell Regulador amb el suport del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida i la coordinació tècnica dels Premis Vinari. Aquesta xifra suposa un increment del 12% dels vins presentats i una participació de la major part dels cellers de la denominació.

L'aula taller de la Seu Vella va acollir dilluns el tast del jurat format per una vintena de sommeliers, entre els quals Toni Albiol, actual Millor Sommelier de Catalunya i Tercer d'Espanya. Els altres professionals que han format part del jurat han estat: Gregori Albareda, Nacho Bustamante, Joan Carrion, Anna Casabona, Llúcia Castaño, Enric Català, Juanjo Ceresuela, Marisa Díaz, Rafa Gimena, Ramon Griñó, Jordi Martínez, Conxita Monserrat, Joan Nievas, Montserrat Pascual, Berta Pla, Ester Rocaginé, Gregori Rull, Enric Santiesteban, i Albert Señor.

Anar al contingut