Barcelona

L'augment de l'estoc de pisos a Barcelona fa que els preus s'abarateixin fins un 10% en dos anys

El retrocés del mercat immobiliari a Barcelona, amb una caiguda clara de les vendes després d'haver situat el metre quadrat entre els més cars del món, està provocant també un abaratiment del lloguer. En els últims dos anys el preu ha caigut fins un 10% com a conseqüència de l'augment de l'estoc disponible.

Actualitzat
Més pisos de lloguer a Barcelona i com a conseqüència, més barats. Les dificultats actuals per vendre els pisos han fet que molts propietaris optin per llogar-los i, per tant, augmenti el nombre de pisos disponibles en el mercat de lloguer. Una situació que els llogaters estan aprofitant per aconseguir preus més raonables i millorar les seves condicions.

Si a finals del 2008 el preu per metre quadrat en un pis de lloguer era de més de 14 euros, a finals de setembre d'aquest any aquest preu havia baixat fins als 12 euros i 70 cèntims. A més, aquest augment de l'estoc ha fet que canviessin les condicions que es demanen als futurs llogaters. Si abans es reclamaven fins i tot avals bancaris, ara, en general, només es demanen dos mesos de fiança.

Els agents de la propietat preveuen que de cara a l'any vinent els preus dels pisos de lloguer a Barcelona entrin en una fase d'estabilitat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut