Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Madrid

L'Audiència Nacional dóna 10 dies al PP perquè dipositi 1,2 milions d'euros de fiança per la suposada caixa B

Levy diu que el PP pagarà la fiança "com una garantia cautelar", tot i que ha volgut remarcar que no és "en cap cas ni una multa ni una condemna"

Redacció Actualitzat

En plena precampanya, el jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata ha donat 10 dies al PP perquè dipositi 1,2 milions d'euros en concepte de fiança pel cas de la suposada caixa B del partit. L'Audiència Nacional l'hi demana com a responsable civil subsidiari pels delictes fiscals que suposadament van cometre els seus extresorer. Si no ho fa, diu el magistrat, adverteix amb l'embargament.

De la Mata ha ordenat al PP pagar aquesta quantitat en comprovar que no s'han pagat la totalitat de les fiances reclamades com a responsables civils directes als principals acusats -els extresorers del PP Luis Bárcenas (8,9 milions d'euros), Álvaro Lapuerta (8,9) i Cristóbal Páez (7,4). Tampoc ho ha fet el despatx d'arquitectes Unifica, que va reformar la seu del PP al carrer Génova i que havia de pagar 577.249 euros.

L'advocat del PP ha comparegut davant del jutge, que ha donat deu dies a la formació per cobrir la quantitat que quedi per abonar per part dels acusats, alguns dels quals ja han pagat part de les seves fiances.

La vicesecretària d'Estudis i Programes, Andrea Levy, ha manifestat que el PP pagarà la fiança "com una garantia cautelar", tot i que ha volgut remarcar que no és "en cap cas ni una multa ni una condemna" a aquesta organització política. La responsabilitat del PP en el cas, ha afegit, s'establirà en el judici oral i un cop hi hagi sentència, però ha insistit que són "falses" les anotacions dels "papers de Bárcenas".

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut