Segòvia

L'Audiència de Segòvia dicta la primera condemna contra l'abandó d'animals

La justícia espanyola ha condemnat, per primera vegada, l'abandó d'un gos, segons fonts de l'associació protectora d'animals El Refugio. La sentència és de l'Audiència Provincial de Segòvia, que ha declarat culpable d'una falta d'abandó la propietària d'una gossa caniche de 4 quilos. L'animal el van trobar abandonat el febrer de l'any passat amb cremades al 70% del cos.

Actualitzat
La protectora d'animals va denunciar el 16 de febrer del 2006 la dona ara multada després d'haver trobat una gossa, anomenada Nena, amb cremades al 70% del cos i que va ser identificada gràcies al microxip que portava l'animal.

Davant de l'absolució dictada pel jutjat d'instrucció número 1 de Segòvia, El Refugio va formular un recurs d'apel·lació davant de l'Audiència Provincial de Segòvia, que, en una sentència de set fulls, va estimar el recurs presentat per l'organització proteccionista contra la sentència datada el 26 d'octubre del 2006 dictada pel jutjat d'instrucció de Segòvia.

La denunciada ha estat condemnada com a autora d'una falta d'abandonament d'animal domèstic en aplicació del que disposa l'article 631.2 del Codi Penal, que castiga "els que abandonin un animal domèstic en condicions en què pugui perillar la seva vida o integritat".

Aquesta és la primera sentència d'aquest tipus que es fa pública i que crea jurisprudència menor, ja que no hi ha possibilitat de cap recurs en contra. L'Audiència Provincial hi compara "salvant les diferències entre persones i animals ja previstes en la seva diferent gravetat i penalitat" l'abandonament d'animals amb el de familiars i menors.

L'Audiència Provincial ha justificat la sentència pel fet que considera provat que la denunciada va posar de manera objectiva en perill la vida de l'animal, i que a més ho sabia quan va decidir desemparar-la i quan es va negar a recollir-la amb el pretext que "ja no la volia".

"Un gran pas endavant"

La protectora d'animals ha manifestat en el comunicat la seva satisfacció per la sentència de l'Audiència Provincial, tal com ha declarat el seu president, Nacho Paunero, que ha assegurat que aquesta resolució és "un gran pas endavant" que anima l'organització a continuar treballant.

El Refugio és una organització sense ànim de lucre que actualment està immersa en més de 70 procediments penals, civils i administratius en diferents comunitats autònomes com la Comunitat de Madrid, Castella i Lleó, Castella-la Manxa i Extremadura.

Les principals activitats de la protectora d'animals són la prevenció i denúncia de l'abandonament i maltractament dels animals, la gestió del seu centre d'adopció d'animals abandonats i la realització de campanyes de divulgació i conscienciació, activitats per a les quals compten únicament amb les aportacions dels seus socis.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut