L'Audiència de Barcelona arxiva la causa contra els Mossos per espionatge polític
La Policia Nacional, el 26 d'octubre del 2015, quan va interceptar els documents que els Mossos portaven a destruir

L'Audiència de Barcelona arxiva la causa contra els Mossos per suposat espionatge polític

El jutge no troba indicis d'ordres per espiar polítics constitucionalistes en la documentació confiscada a la incineradora del Besòs que la policia catalana portava a destruir

Aitor Álvarez GarcíaActualitzat

L'Audiència de Barcelona no troba indicis que els Mossos haguessin rebut ordres per espiar líders i intel·lectuals constitucionalistes. Per això ha confirmat l'arxivament del cas, que va començar arran de la documentació que la policia catalana portava a destruir a una incineradora.

La querella s'havia presentat perquè informes elaborats per la Policia Nacional vinculaven l'espionatge a representants de Ciutadans, el Partit Popular i Societat Civil Catalana.

Aquests informes es fonamentaven en la troballa de diversa documentació dels Mossos en què apareixien aquests seguiments, que la policia catalana portava a destruir a la incineradora de Sant Adrià del Besòs el 26 d'octubre del 2017, el dia abans de la declaració d'independència, i que la Policia Nacional va interceptar.

La Justícia sí que reconeix que s'havien obert investigacions a diverses persones, però descarta del tot que fos per motius polítics. Segons l'escrit, aquests seguiments policials tenien com a objectiu evitar agressions en una època "convulsa" a Catalunya, que coincidia amb l'organització el referèndum de l'1-O.

El jutjat d'instrucció 22 de Barcelona ja havia arxivat el cas, però la Fiscalia ho havia recorregut. Ara, l'Audiència de Barcelona confirma l'arxivament.

ARXIVAT A:
Procés catalàReferèndum 1-OMossos d'EsquadraPolicia Nacional
Anar al contingut