L'atur creix 1.870 persones al juny, un increment menor però que confirma la recuperació

La Seguretat Social ha registrat una forta millora d'afiliacions, amb 68.000 noves incorporacions

RedaccióActualitzat

Les xifres de l'atur registrat el mes de juny indiquen la recuperació de l'activitat econòmica i que la tendència de destrucció d'ocupació es modera. A Catalunya, ha crescut de 1.870 persones, un increment menor que el registrat durant els mesos de març, abril i maig. El total va quedar en 485.000.

L'atur d'aquest juny és un 35,76% més elevat que el del mateix mes de l'any passat. Des de llavors, s'han sumat a les llistes d'aturats 127.747 persones.

Malgrat això, l'atur creix a un ritme més moderat que en plena pandèmia, un 0,4% mensual entre el maig i el juny. A l'inici del confinament, l'atur va incrementar-se un 5,5% mensual el març, un 12,2% l'abril i un 3,3% el maig

El nombre de persones sense feina ha baixat a les demarcacions de Girona i Lleida i ha pujat a les de Barcelona i Tarragona.

Per sectors, l'atur s'ha incrementat al juny a l'agricultura i els serveis, i també al col·lectiu que no tenia feina anteriorment. En canvi, s'ha reduït la llista d'aturats a la indústria i a la construcció.

Treballadora d'un hotel
El sector serveis és dels que han experimentat un increment de l'atur


5.000 persones més a les llistes del conjunt d'Espanya

Al conjunt d'Espanya, les oficines de l'atur van tenir 5.000 persones més a les llistes i el nombre d'aturats va situar-se en 3.862.000. Són uns 847.197 més que el mateix període del 2019.

Pel que fa als expedients temporals d'ocupació, el mes de juny van sortir d'aquesta situació 1,17 milions de persones a tot Espanya durant aquest mes i ja tornen a treballar.

 

La Seguretat Social ha registrat una forta millora d'afiliacions, amb 68.000 noves incorporacions, gràcies a l'activitat de la construcció, el comerç i altres sectors.

 

ARXIVAT A:
Atur
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut