L'atur baixa a Catalunya per primera vegada des del febrer, a l'inici de la pandèmia
A Catalunya l'atur es va reduir prop de 16.000 persones

L'atur baixa a Catalunya per primera vegada des del febrer, a l'inici de la pandèmia

El nombre de persones sense feina s'ha reduït de manera notable al sector serveis, gràcies a les contractacions de després del confinament

RedaccióActualitzat

Els registres de l'atur han deixat de sumar parats aquest mes de juliol i la Seguretat Social ha sumat nous afiliats. Amb la sortida de l'estat d'alarma i abans dels rebrots, sobretot el sector turístic va fer contractacions per tornar a obrir negocis i algunes indústries també van tornar a contractar treballadors.

A Catalunya s'ha reduït en 15.670 persones al juliol, un 3,2% menys en taxa mensual. Ara hi ha prop de 470.000 persones que busquen feina a través dels serveis d'ocupació, segons el ministeri de Treball.

A Espanya, l'atur ha baixat gairebé 90.000 persones al juliol respecte al mes anterior i la xifra de parats registrats s'eleva fins a 3.773.000 persones. Les xifres no inclouen les persones que encara no han pogut sortir dels ERTOs i, tot i estar contractades, no poden treballar.

L'afiliació a la Seguretat Social també es torna a recuperar, però encara no arriba ni de bon tros a compensar la caiguda de prop d'un milió que hi va haver al mes de març.

ARXIVAT A:
Atur
Anar al contingut