La CUP al pavelló Nou Congost de Manresa
Assemblea de la CUP a Manresa el 29 de novembre

L'assemblea de la CUP decidirà entre dues propostes amb Mas i dues sense Mas

La proposta de reglament, que encara han de validar els òrgans executius de la formació, combina la investidura de Mas amb l'acceptació o no del programa polític que resulti de les negociacions

Actualitzat

Els militants i simpatitzants de la CUP prendran una decisió sobre la investidura de la presidència de la Generalitat votant quatre propostes, dues de les quals contemplen investir Artur Mas i dues que no. Segons la proposta de reglament per l'assemblea que el dia 27 ha de fer la CUP al teatre de la Passió d'Esparreguera i que encara ha de validar el consell polític i el secretariat, les quatre opcions combinaran acceptar o rebutjar la presidència d'Artur Mas i acceptar o rebutjar l'acord polític que surti de les negociacions en marxa.

La primera implica l'acceptació de Mas i de l'acord, la segona rebutja Mas però accepta l'acord, la tercera accepta Mas però rebutja l'acord, i la quarta rebutja les dues coses. Les dues que rebutgen Mas accepten explícitament que el resultat seran noves eleccions.

El reglament proposat contempla un sistema de votacions successives que aniran eliminant l'opció menys votada fins que en quedi només una o fins que una tingui més del 50% dels vots vàlids. També hi haurà quatre urnes més per valorar, del 0 al 5, els quatre apartats en què s'han dividit les negociacions amb Junts pel Sí: pla de xoc, procés constituent, full de ruta per la "desconnexió" i ruptura democràtica amb l'estat espanyol.

La proposta de reglament contempla que a l'assemblea hi puguin participar també els militants, col·laboradors i simpatitzants dels grups que van donar suport a la CUP el 27S. Serà, per tant, una assemblea oberta, amb un procés d'inscripció que s'acabarà el dia 22.

Anar al contingut