El fins ara ministre de l'Interior d'Eslovàquia, Robert Kalinak (EFE)
El fins ara ministre de l'Interior d'Eslovàquia, Robert Kalinak (EFE)
Bratislava

L'assassinat d'un periodista fa caure el ministre de l'Interior d'Eslovàquia

La crisi política causa la dimissió d'una figura clau del govern que encapçala Robert Fico

Irene VaquéActualitzat

El ministre de l'Interior d'Eslovàquia, Robert Kalinak, ha anunciat la dimissió enmig de la crisi política per l'assassinat del periodista d'investigació Jan Kuciak i la seva parella a finals de febrer. Kuciak investigava els suposats vincles del govern que encapçala Robert Fico amb la màfia calabresa.

El crim ha commocionat el país, on s'han viscut les manifestacions més massives des de la caiguda del comunisme, el 1989.

 

(Cartells amb la imatge del periodista i la seva parella, assassinats, i amb peticions de dimissió del govern de Fico.)

 

Divendres, 50.000 persones van sortir al carrer a Bratislava i altres ciutats del país per exigir dimissions i que s'investigui la mort de Kuciak i la seva companya. Per ara, no hi ha ningú imputat en relació amb els fets.

Kalinak ha justificat la dimissió per garantir l'estabilitat del govern de coalició i no entorpir la investigació. Un fiscal va denunciar la setmana passada que el titular d'Interior, el cap de la policia i altres càrrecs havien sabotejat investigacions relacionades amb el crim organitzat, fet que el ministre ha desmentit.

Un dels tres partits de la coalició havia exigit la dimissió de Kalinak. Tot i que ha arribat, encara no està clar que el govern es pugui mantenir.

Jan Kuciak i la seva parella van aparèixer morts a trets a casa seva. El periodista havia denunciat a la policia que havia rebut amenaces. Suposadament, les forces de seguretat, en mans de l'ara ministre dimissionari, van ignorar la seva alerta.

Notícia relacionada: Vuit detinguts per l'assassinat de la periodista que va denunciar Malta com a paradís fiscal

ARXIVAT A:
Llibertat d'expressió
Anar al contingut