Els xais inquietants de "Lamb" guanyen el Festival de Cinema Fantàstic de Sitges

El premi especial del jurat del festival ha estat per a "After Blue", un western de ciència-ficció

Actualitzat

"Lamb", del debutant islandès Valdimar Jóhannsson, ha seduït crítica i jurat i s'ha endut el guardó a la millor pel·lícula en l'última edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya.

Aquesta història amb ovelles i xais inquietants també ha obtingut el premi a la direcció revelació i a la millor interpretació femenina. És un conte tel·lúric pertorbador i intimista, amb grangers, maternitats, traumes, nounats molt misteriosos i la relació home i natura, implacable, com a rerefons.


El palmarès

El Premi especial del Jurat ha estat per "After Blue", de Bertrand Mandico, un western de ciència-ficció amb un planeta salvatge habitat per dones i amb una assassina despietada.

"Nitram", el retrat d'aquest jove australià, solitari, frustat i sense nord, i del que pot ser capaç de fer si baixa als inferns, ha aconseguit el guardó a la millor direcció per a Justin Kurzel i la millor actuació la de Caleb Landry Jones.

El cartell d'aquesta edició del Festival de Sitges
El cartell d'aquesta edició del Festival de Sitges

A "Luzifer", trobem més retrats pertorbadors i de vides construïdes al marge de tot, el d'aquesta mare i fill solitaris que, entre rituals veuen com els poders volen fer-los fora de la muntanya on viuen. El premi als millors actriu i actor han estat, ex aequo, per Susanne Jensen i Franz Rogowski.

La crítica s'ha decantat per "Mad God", un projecte faraònic, el del mestre de l'animació Phil Tippett, que ha trigat 30 anys a completar-lo. També ha estat premiada pels seus efectes especials.

I tres mencions especials, per dos debuts, "The blazing World" i "The execution", i també per "The Innocents" i els seus jocs de nens esfereïdorament terrorífics.

El premi al millor guió ha estat per a "Silent night", fotografia per a "Limbo" i música per a "Mona Lisa and the bloody moon".

"Tres", pel·lícula catalana i amb participació de TV3, s'ha endut el Premi Méliès d'Argent a la millor pel·lícula per aquesta història sobre una falta de sincronia auditiva i vital, signada per Juanjo Giménez.

ARXIVAT A:
Festival de SitgesCinema
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut