Torroella de Montgrí

L'alcalde de Torroella fa servir el vot de qualitat per autoritzar els correbous tot i la moció en contra aprovada

Malgrat que el ple va aprovar al mes de maig deixar de fer aquesta festa al municipi, la junta de govern ha donat permís als organitzadors

RedaccióActualitzat

Aquest estiu hi haurà correbous a Torroella de Montgrí, al Baix Empordà. Malgrat que el ple va aprovar al mes de maig deixar de fer aquesta festa al municipi, la junta de govern ha donat permís als organitzadors perquè es facin correbous gràcies al vot de qualitat de l'alcalde, el convergent Jordi Cordón.

Cordón s'empara en un informe jurídic, encarregat per ell mateix, i en la llei aprovada pel Parlament que regula les festes tradicionals amb bous, i que encara inclou el municipi dins el llistat.

Per contra, el seu soci de govern, ERC, veu l'autorització com un "flac favor" al municipi, sobretot tenint en compte la manera com s'ha aprovat, i assegura que "l'acord de ple que va tirar endavant la moció ha de prevaldre". Els republicans no neguen que aquest és un "punt delicat" per al pacte de govern i, a partir d'ara, obriran un període de reflexió per veure què fan.

Per la seva banda, els organitzadors del correbou asseguren que estan satisfets perquè "es manté una tradició", i els animalistes ja avancen que faran una protesta quan se celebrin les vaquetes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut