Torroella de Montgrí

Torroella de Montgrí es declara "vila lliure de correbous"

L'ajuntament aprova la moció, però l'alcalde subratlla que no és vinculant i que no suposa la prohibició immediata de la festa

RedaccióActualitzat

Torroella de Montgrí s'ha declarat "vila lliure de correbous". En un ple a vessar, fet aquest dijous al vespre, es va aprovar, amb vuit vots a favor, cinc en contra i quatre abstencions, una moció a través de la qual el municipi "renuncia a continuar organitzant o col·laborant" amb qualsevol tipus de festa en què s'utilitzin animals vius "com a objecte de divertiment".

La moció, però, no és vinculant, sinó una declaració d'intencions, segons va recordar l'alcalde, Jordi Cordón, de CiU, Ara s'obrirà un procés de debat per estudiar quines festes s'han de prohibir. El concurs de gossos d'atura o alguns espectacles inclosos al Festival Internacional de Màgia són dues de les activitats que es podrien replantejar.

La moció ha rebut vuit vots a favor (quatre regidors d'ERC, dos de L'EST i dos més de la CUP), cinc en contra (quatre regidors de CiU i un d'UPM) i quatre abstencions (la dels dos representants de la Coordinadora l'Estartit i Torroella –COET- i dos vots de regidors d'UPM). La iniciativa ha prosperat enmig dels xiulets i crits de membres de la penya San Marcos (organitzadora de les vaquetes), que han anat al ple vestits amb samarretes i banderes per reivindicar que la seva festa no implica un patiment per als bous.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut