Sant Boi de Llobregat

L'Ajuntament de Sant Boi defensa l'actuació dels agents en la detenció de Lichis i assegura que va fer servir "la mínima força possible"

Lichis, el cantant del grup La Cabra Mecánica, ha refermat que quatre agents de la policia local de Sant Boi de Llobregat el van agredir dissabte a la nit. El consistori de Sant Boi, per la seva banda, assegura que els agents van fer servir la "la mínima força possible" per detenir-lo i han lamentat els fets. L'atestat policial coincideix amb la versió del propietari, i a l'informe mèdic consta que estava molt alterat i que va agredir un dels agents. Lichis ha presentat denúncia pels fets al jutjat de Sant Boi de Llobregat.

Actualitzat

El tinent d'alcalde de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Sant Boi, Juan Antonio Tamayo, ha assegurat avui que els agents de policia acusats per Miguel Ángel Hernando, "Lichis", de propinar-li una pallissa es van limitar a utilitzar "la mínima força possible" per detenir-lo.

El músic de La Cabra Mecánica ha denunciat avui davant la jutge de Sant Boi l'agressió de quatre agents de la policia local d'aquesta població, un d'ells de paisà, diumenge passat a la matinada.

En roda de premsa, el responsable de Seguretat Ciutadana ha explicat que la policia local va intervenir arran de la denúncia del responsable del bar Knaya del carrer Major de la ciutat, que va denunciar una baralla a l'exterior del local en la qual el cantant no estava involucrat.

"Quan els agents van arribar al lloc també van descobrir que els propietaris del bar estaven fent fora del local Miguel Ángel Hernando perquè, segons els seus responsables, estava molestant les clientes", ha dit Tamayo. Segons la versió municipal, els agents, uniformats, van demanar al músic que s'identifiqués. "Ell va respondre de manera molt violenta i no va cessar d'increpar i insultar els agents", ha dit Tamayo.

El tinent d'alcalde de Seguretat Ciutadana ha explicat que "en detenir l'individu la policia va utilitzar la mínima força possible", que és la mateixa definició que en el seu moment van utilitzar els sindicats dels Mossos d'Esquadra per explicar l'actuació dels quatre mossos acusats de propinar una pallissa gravada per una càmera secreta, les imatges de la qual ja van sortir divendres passat a la llum pública.

Segons Tamayo, "en detenir per la força una persona és possible que se li provoquin lesions, un extrem que lamentem des de l'Ajuntament".

El consistori ha fet públic l'informe de l'assistència a l'Hospital de Sant Boi -que Lichis afirma que va rubricar perquè el van obligar a fer-ho per la força- en què s'indica que el detingut "presenta erosió al coll, refereix dolor als canells produït per les manilles i no presenta lesions".

L'informe també apunta que "tant durant el trasllat com durant el reconeixement mèdic al qual es va sotmetre el detingut, aquest presentava una actitud agressiva cap als agents, i tant és així que davant la presència del metge el detingut va propinar un cop de cap a un agent de policia, que va haver de ser atès al mateix hospital".

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut