Una imatge de l'arc de la Victòria de Madrid, un dels monuments franquistes presents a la ciutat (Europa Press)

L'Ajuntament de Madrid fa promoció d'un arc franquista en un tuit i l'esborra tot seguit

El consistori ha publicat a les xarxes informació de to divulgatiu sobre l'arc de la Victòria Moncloa-Aravaca i minuts després l'han eliminat

RedaccióActualitzat

L'arc de la Victòria de Moncloa-Aravaca, un monument franquista, ha estat protagonista d'un tuit de l'Ajuntament de Madrid aquest diumenge, en plena jornada electoral. El consistori ha compartit informació sobre aquesta peça que homenatja el triomf de Francisco Franco.

La publicació, de to divulgatiu, remarcava les particularitats de la construcció. S'obviava que la va fer construir el dictador per commemorar una de les batalles de la Guerra Civil que va suposar un punt d'inflexió després del cop d'estat.

Uns minuts després d'haver fet la piulada, el consistori l'ha eliminat, però ja havia circulat ràpidament per les xarxes socials. Diversos usuaris n'han fet captures i ho han comentat.

 

L'indret està situat en una de les entrades principals de la capital espanyola, a la carretera de la Corunya. El tuit recollia dades com ara que l'arc commemora "el triomf en la batalla de la Ciutat Universitària" i que es va construir durant la dècada 1950. També remarcava que a la part superior hi apareix la deessa romana Minerva.

L'arc és conegut popularment com la Porta de La Moncloa i ha estat punt de trobada de manifestants de partits d'ultradreta com la Falange. En diverses ocasions, s'hi han concentrat per homenatjar el que el feixisme considera que va ser "l'alliberament de Madrid" l'any 1939.

ARXIVAT A:
FranquismeComunitat de MadridEleccions Generals 2023 - 23J
Anar al contingut