L'Ajuntament de Barcelona suprimeix l'aigua envasada i els gots de plàstic al consistori
L'Ajuntament de Barcelona suprimeix l'aigua envasada i els gots de plàstic al consistori

L'Ajuntament de Barcelona suprimeix els gots de plàstic i l'aigua envasada

El consistori ha dit que l'objectiu d'aquesta mesura és utilitzar alternatives "de menys impacte ambiental"

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona ha aprovat un decret contra el plàstic. En concret, implica deixar d'utilitzar gots, plats i altres utensilis d'aquest material a les dependències municipals.

El consistori ha emès un comunicat aquest dimarts on ha apuntat que l'objectiu d'aquesta mesura és substituir aquests elements per alternatives "de menys impacte ambiental" per no generar tants residus.

Per altra banda, tampoc es podrà utilitzar aigua envasada d'un sol ús, ni de plàstic ni de vidre, en actes i dependències municipals. Es fomentarà l'ús d'aigua de la xarxa urbana mitjançant la distribució de gerres de vidre entre els treballadors municipals.

Aquesta iniciativa s'emmarca dins el programa del govern municipal "Ajuntament + Sostenible", inscrit en l'Agenda 21 de Barcelona, i que és "una expressió més del compromís municipal amb la sostenibilitat".

Els beneficis mediambientals d'aquestes mesures seran la generació de menys residus de plàstics, i de vidre en menor quantitat. També es reduirà l'impacte ambiental associat a la fabricació d'aquests elements.

Així, l'Ajuntament aposta per l'ambientalització de l'organització "com un compromís amb la preservació del medi ambient".

ARXIVAT A:
SostenibilitatMedi ambient
Anar al contingut