Barcelona

L'aigua del Llobregat que abasteix un 8% dels barcelonins supera els nivells de contaminació

Un 8% dels barcelonins rep aigua de l'aixeta que supera els límits de substàncies generades per la cloració i que a la llarga poden ser cancerígenes. Es tracta de l'aigua que procedeix del riu Llobregat. Ho diu l'informe "Salut a Barcelona 2006". A la capital catalana, un 54% de la població afirma que beu aigua embotellada. Aigües de Barcelona ha sortit al pas de les declaracions i, mitjançant un comunicat, ha subratllat que l'aigua que es consumeix a la ciutat "té totes les garanties de salut" i "compleix permanentment totes les característiques que la fan apta per al consum humà".

Actualitzat

L'aigua de Barcelona que procedeix del riu Llobregat supera els límits permesos d'elements contaminants derivats del procés de potabilització i "podria" presentar un risc de càncer "amb l'acumulació i al llarg del temps". Aquesta aigua arriba a un 8% dels barcelonins, concretament als que viuen a les Corts, Pedralbes, el Poble-sec i Ciutat Vella. La concentració d'elements com els trihalometans és de més de 155 micrograms per litre, quan els límits permesos se situen en 150 per litre.

Per reduir el nivell d'aquests elements contaminants caldrà esperar com a mínim un any i mig fins que es construeixi la dessaladora del Llobregat i les plantes depuradores d'Abrera i Sant Joan Despí.

Un 54% de la població, però, assegura que pren aigua embotellada.

Missatge tranquil·litzador d'Aigües de Barcelona

Davant de les afirmacions del gerent, Aigües de Barcelona ha afirmat que l'aigua que es consumeix a la ciutat "té totes les garanties de salut" i "compleix permanentment totes les característiques que la fan apta per al consum humà".

També afirma que "els trihalometans són substàncies presents en totes les aigües de consum públic, en especial les de procedència fluvial". A més, indica que els nivells d'aquestes substàncies han estat comunicats "en tot moment" a les autoritats sanitàries, que han donat el vistiplau al subministrament a les llars "perquè consideren que no suposa cap risc per a la salut dels ciutadans".

El comunicat recull també una menció a les obres de la dessaladora del Prat, que ha d'entrar en funcionament el 2009 i que millorarà "definitivament totes les característiques de l'aigua servida".

En conclusió, Aigües de Barcelona ha enviat "un missatge d'absoluta tranquil·litat" als ciutadans i ha qualificat "d'incompleta i alarmista" la informació.

Anar al contingut