Tret contra Roger Español
Tret contra Roger Español
Madrid

L'advocada de Roger Español desmenteix un cap policial i nega que agredís cap agent

El cap de la Brigada d'Informació de la Policia Nacional assegura en el Suprem que tenen un informe en el qual s'atribueix a Roger Español fins a cinc agressions a agents de la policia

Marta CarnicéActualitzat

El comissari en cap de la Brigada Provincial d'Informació de la Prefectura Superior de la Policia Nacional a Catalunya, Manuel Quintela, ha assegurat en la vuitena setmana del judici que Roger Español, l'home que va perdre un ull per l'impacte d'una bala de goma durant les càrregues policials el dia del referèndum, hauria comès cinc agressions directes contra agents de la policia.

Unes agressions que estan documentades, ha afirmat davant la sala segona del Tribunal Suprem, en un informe remès al jutjat d'instrucció número 7 de Barcelona, que investiga els fets.

"La veritat és que lamento que en sortís lesionat, però estava a primera fila, com es recull en un informe remès al jutjat d'instrucció 7 amb cinc agressions directes d'aquesta persona a funcionaris policials."

Tanmateix, l'advocada de Roger Español, Anaïs Franquesa, ha etzibat que aquest informe és "inexistent, almenys en el jutjat número 7".

"És absolutament inexistent. No hi ha cap notícia ni cap atribució directa de Roger Español agredint cap agent en concret. Ha manifestat, a més, que s'havia entregat al jutjat, cosa no és certa, i considerem alarmant i preocupant que un any i mig després s'introdueixi un fet que no és al jutjat on s'està investigant, i considerem que això és perquè probablement respon a una falsedat."

 

A Español, segons ha confirmat la seva advocada, només se li atribueix el delicte d'atemptat contra l'autoritat per haver mogut tanques.

"En cap cas, en cap documentació que consti en el jutjat d'instrucció número 7, s'atribueix una agressió concreta a un agent en concret ni d'haver causat cap lesió a cap agent en concret. El que ha manifestat avui el comandant en cap de la Brigada d'Informació de la Policia Nacional que consta un informe i que s'ha entregat en el jutjat d'instrucció 7 no es correspon amb la realitat."

Durant la seva declaració, el comissari ha especificat les cinc agressions als agents a les preguntes d'Àlex Solà, advocat de la defensa de Jordi Cuixart:

"Un llançament d'una tanca metàl·lica als funcionaris. Dona un cop de peu a un funcionari, i també una empenta. Els he vist, són 5, sí".

 

De moment, la investigació és al jutjat número 7, però l'advocada ja ha avançat que estudiaran les conseqüències que pugui tenir les declaracions del comissari.

 

A preguntes del fiscal Javier Zaragoza, el comissari de la Policia Nacional ha justificat l'ús de les pilotes de goma per a replegament dels agents i ha qualificat Español de "manifestant hostil".

"Lamentablement aquí -a l'Institut Ramon Llull- va ser on es va haver de fer ús del llançament de pilotes de goma. Un cop vam haver sortit del col·legi amb els efectes intervinguts, els nostres efectius ... Van intentar envoltar-los, bloquejar-los, van ser perseguits durant centenars de metres, i en aquesta sortida complicada, els serveis d'ordre públic van haver de fer ús de llançament de pilotes. I una li va causar lesions a un dels manifestants hostils."

 

 

Quintela, ja en resposta a l'Advocada de l'Estat, Rosa Maria Seoane, ha insistit en la situació complicada durant el replegament a l'Institut Ramon Llull un cop ja s'havia fet la intervenció i justificant així l'ús de les pilotes de goma:

"Sé que quan van sortir del Ramon Llull, efectivament, van tenir greus problemes, perquè van intentar envoltar les nostres unitats, les van seguir durant 300 o 400 metres en el seu replegament... Bé, va ser una situació molt, molt complicada. Tant, que el que no s'havia fet en cap centre fins al moment es va haver de fer servir: posar gradualment les mesures que porten les unitats, unes pilotes de goma per facilitar la sortida."

 

ARXIVAT A:
Judici procésProcés català
Anar al contingut