Rugbi

La USAP de Perpinyà derrota l'Agen (41-26) i es consolida en el sisè lloc de la classificació

La USAP de Perpinyà va derrotar l'Agen per 41-26 a l'estadi Aimé Giral en partit corresponent a la 23a jornada de la Lliga francesa de rugbi. Amb aquesta victòria, els catalans es consoliden en el sisè lloc de la classificació amb 64 punts i es mantenen en les posicions que permeten jugar la Copa d'Europa la temporada que ve. Després d'una aturada de tres setmanes per la disputa del Torneig de les Sis Nacions, la USAP va començar amb bon peu la recta final del campionat quan falten set jornades per acabar la temporada regular.

Al contrari del que es podria pensar pel resultat final, aquest no ha estat un partit fàcil per als catalans. L'Agen, que havia perdut a casa en el partit de la primera volta, volia la seva revenja i no va dubtar a jugar brut per desestabilitzar el rival, una estratègia que els va funcionar bastant bé en la primera part. Tot i això, els perpinyanesos, oportunistes i realistes, feien un bon inici, ocupant el camp dels visitants. Laharrague estrenava el marcador amb un drop, imitat pocs minuts després per Durand. Els d'Agen començaven llavors el seu treball de desgast i de provocació, crispant el joc i l'ambient. El parany funcionava, ja que dos jugadors de la USAP eren temporalment exclosos i l'Agen aprofitava aquesta superioritat numèrica per marcar el primer assaig del partit per mitjà de Yukes. Al descans, la USAP només guanyava per 15-13 gràcies als cops de càstigs de Laharrague que tenia la difícil missió de substituir a l'obertura Manuel Edmonds, víctima a l'entrenament d'una doble fractura de la tíbia i del peroné i que és baixa fins a la pròxima temporada. En la segona part, els visitants continuaven pressionant i aconseguien fins i tot capgirar el marcador, 18-19, gràcies a dos cops de càstig de Gelez. Però els jugadors de la USAP, més concentrats i disciplinats que en el final de la primera part, reaccionaven de seguida i després d'una touch i un maul, el mig de melé Durand s'escapava per la banda dreta i passava la pilota al talonador Konieck, que marcava el primer assaig català. Un assaig transformat per Laharrague, que encertava tot els seus xuts a pals i es mostrava també eficient en els xuts tàctics. Precisament va ser un d'aquests xuts tàctics del jove mig d'obertura que va permetre a Bomati marcar el segon assaig català i sentenciar definitivament el partit.