El conseller Mas-Colell i el president de l'ACUP, Francesc Xavier Grau Vidal (Foto: ACN)
El conseller Mas-Colell i el president de l'ACUP, Francesc Xavier Grau Vidal (Foto: ACN)
Barcelona

La universitat catalana fa pinya contra la "llei Wert" i blinda el català a la nova selectivitat

La reforma educativa introdueix una revàlida al final del Batxillerat, prova que no inclou el català, i que cada universitat pugui decidir quina mena de filtre aplica a l'hora d'admetre alumnes. Els rectors de les universitats catalanes han firmat un acord per mantenir una prova comuna per complementar la revàlida.

RedaccióActualitzat
L'ensenyament superior també fa pinya contra l'anomenada "llei Wert". Els rectors de les dotze universitats catalanes han firmat un acord en suport del model actual d'immersió lingüística i per mantenir una prova d'accés comuna a totes les universitats públiques catalanes. I és que una de les novetats de la reforma educativa és la introducció d'una revàlida al final del Batxillerat, prova que no inclou el català, i que cada universitat pugui decidir quina mena de filtre aplica a l'hora d'admetre alumnes.

Per aquest motiu, els rectors de les universitats catalanes consideren que l'avantprojecte de llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (Lomce) atempta contra el model actual d'ensenyament en català i empitjora el model actual d'accés a la universitat. És per això que la Junta del Consell Interuniversitari de Catalunya advoca per fer una "prova coordinada d'accés als estudis universitaris que complementi la revàlida", que es faci de manera anònima i simultània en totes les universitats que inclouria proves específiques i també una prova de llengua catalana.

L'acord l'han presentat, en roda de premsa, el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, i el rector de la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona i president de l'Associació Catalanes d'Universitats Públiques (ACUP), Francesc Xavier Grau, i "anticipa", segons ha explicat el conseller, el posicionament de l'ensenyament superior català sobre la Lomce si s'acaba aprovant. Si aquest és el cas, la nova selectivitat tindria una ponderació del 40% i suposaria un complement de la revàlida, que suposaria el 60% de la nota per accedir als graus.
Anar al contingut