El president del Consell Europeu, Donald Tusk, en una imatge d'arxiu
El president del Consell Europeu, Donald Tusk, en una imatge d'arxiu
Brussel·les

La UE promet suport a Tunísia i assegura que no es deixarà intimidar pel terror

El president del Consell Europeu, Donald Tusk, ha emès un comunicat reaccionant a l'atemptat

RedaccióActualitzat

La Unió Europea s'ha mostrat "horroritzada" per l'atemptat terrorista a Tunísia i ha recalcat que tant la UE com Tunis no es deixaran intimidar pel terrorisme, alhora que ha promès donar suport amb tots els seus instruments en la lluita contra l'extremisme violent.

"Estic horroritzat per l'atemptat terrorista d'avui al museu Bardo de Tunísia", ha dit el president del Consell Europeu, Donald Tusk, en un comunicat, en què ha recalcat que la UE i Tunísia "no es deixaran intimidar pel terrorisme, a casa o a fora ".

Estem preparats per donar suport al govern tunisià en les seves accions contra l'extremisme violent i lloem la seva ràpida actuació per alliberar els ostatges", ha dit el polític de Polònia, un país, per cert, que també compta ciutadans entre les víctimes mortals.

Per la seva banda, la cap de la diplomàcia europea, Federica Mogherini, ha assegurat en un comunicat la "determinació a cooperar" per enfrontar-se a "l'amenaça terrorista".
Aquest desafiament comú ha estat ja objecte de converses que va mantenir Mogherini aquest dimarts amb el ministre tunisià d'Exteriors, Taieb Baccouche, a Brussel·les.

"La UE està determinada a mobilitzar tots els seus instruments per donar suport plenament a Tunis en la seva lluita contra el terrorisme i la reforma del sector de la seguretat, ia garantir que la transició democràtica i les reformes econòmiques beneficiïn els tunisians, començant pels joves"

El president del Parlament Europeu, Martin Schulz, ha traslladat el seu condol a les famílies de les víctimes i ha recordat la solidaritat de la UE amb els tunisians.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut