Tunis

Un matrimoni català, entre els 17 turistes morts en l'atac al Museu del Bardo, de Tunis

Un grup de terroristes ataca el Museu Arqueològic del Bardo i hi ha perpetrat una massacre, amb 17 turistes morts i dos civils tunisians

RedaccióActualitzat

El terrorisme ha colpejat Tunísia, el país pioner de la primavera àrab. Un grup de terroristes ha atacat el Museu Arqueològic del Bardo i ha perpetrat una massacre. En una compareixença a la televisió, el cap del govern tunisià, Habib Essid, ha confirmat que els morts són 21: 17 els turistes, un policia i un civil tunisians i els dos terroristes responsables de l'atemptat i que hi ha més d'una quarantena de ferits.

Els estrangers són quatre italians, un francès, dos colombians, cinc japonesos, un polonès, un australià i dos catalans. Queda una altra víctima, que encara no ha estat identificada. L'oficina del primer ministre del país havia elevat el balanç a 22 víctimes mortals, de les quals vint eren turistes, però l'ha rebaixada al cap d'unes hores.

El ministre espanyol d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, havia anunciat que hi havia dues víctimes espanyoles, i TV3 ha pogut confirmar que es tracta d'un matrimoni jubilat de Barcelona, Antoni C. P. i Dolors S. R, que formaven part d'un dels creuers que feien escala a Tunis. El cap de la diplomàcia espanyola, però, ha destacat que hi ha "una enorme confusió de dades" i una gran "dificultat per precisar què ha passat". En aquest sentit, fonts diplomàtiques espanyoles han assegurat que encara hi ha dos espanyols sense localitzar del grup de 90 creueristes d'aquesta nacionalitat arribats a Tunis en dos vaixells. I una de les dues companyies, Costa Creuers, ha informat que 14 passatgers seus encara no han tornat al vaixell.

El govern tunisià ha explicat que l'acció l'han protagonitzada quatre homes armats que, segons testimonis que, citen els mitjans locals, estaven vestits amb uniformes militars. Els atacants s'han refugiat al veí Museu Arqueològic del Bardo, el més important del país, situat al costat de l'Assemblea Nacional.

Un cop a dins, han agafat un grup de turistes com a ostatges. Poc després, la policia ha aconseguit evacuar la majoria dels visitants que hi havia a l'interior del museu. Els agents han matat dos dels presumptes terroristes i han alliberat els ostatges que retenien. En la investigació que s'ha obert, la policia mira de localitzar dos o tres còmplices dels atacants.

Una font del museu ha explicat que, precisament aquest dimecres, havia arribat un creuer i havien desembarcat a la ciutat nombrosos autocars amb visitants estrangers.

Tunísia, bressol de la Primavera Àrab, ha estat un dels països que més bé ha conduït la transició política. Però els últims mesos ha repuntat l'activitat jihadista, sobretot a la regió de Kasserine, fronterera amb Algèria. Es considera que aquesta zona és un dels feus d'Al-Qaeda del Magreb Islàmic. De moment, l'assalt d'avui no ha estat reivindicat per ningú.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut