Brussel·les

La UE estudia evacuar els seus ciutadans de Líbia per la violència de la repressió

La ministra d'Afers Exteriors espanyola, Trinidad Jiménez, ha explicat que la UE està estudiant si evacua els seus ciutadans de Líbia per la violència de la repressió de la revolta. Jiménez ha afegit que en els primers que estarien pensant és en els europeus que viuen a la ciutat de Bengasi, el feu dels qui s'oposen al règim de Gaddafi.

Actualitzat
La Unió Europea estudia evacuar els seus ciutadans de Líbia, especialment de la ciutat de Bengasi, el feu dels opositors, atesa la violència que està adquirint la repressió de la revolta contra el règim de Gaddafi, i condemna l'actuació del govern.

La violència ha arribat a la capital líbia, Trípoli. Hi ha hagut trets, s'han cremat cotxes i s'han llançat gasos lacrimògens. Les seus d'una televisió i una ràdio públiques han estat saquejades i algunes comissaries han estat incendiades.

L'ONG Human Rights Watch diu que ja són prop de 250 els morts, alguns a mans de franctiradors enviats pel govern. La major part han mort a la ciutat de Bengasi, on l'exèrcit s'hauria posat al costat dels revoltats i tindrien la ciutat sota control. Però aquestes xifres són negades pel règim. Saif al-Islam, fill de Moammar al-Gaddafi, ha dit que els morts no arriben a la centena.
 
En un missatge televisat, el fill del dictador ha reconegut errors en la policia i l'exèrcit però alhora ha alertat del perill d'una guerra civil a Líbia i ha advertit que no permetran que s'instal·li el caos al país. També ha assegurat que les revoltes són fruit d'un complot internacional, tot i que ha dit que està d'acord que cal fer reformes.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut