La fiscal Consuelo Madrigal, durant l'interrogatori del guàrdia civil que va relliscar
La fiscal Consuelo Madrigal, durant l'interrogatori del guàrdia civil que va relliscar
Madrid

La "trampa del Fairy" reapareix al judici amb un agent que va relliscar

El guàrdia civil, que va intervenir en una escola del Baix Llobregat, va quedar lesionat a les cervicals per una coça al cap

Irene VaquéActualitzat

La "trampa del Fairy" que va esmentar l'exdelegat del govern espanyol Enric Millo en el judici del procés ha reaparegut aquest dijous al Suprem.

Un agent ferit en l'operatiu policial de l'1-O a l'Escola La Roureda de Sant Esteve Sesrovires, al Baix Llobregat, ha explicat que va relliscar perquè algú havia vessat rentaplats a terra. És el guàrdia civil amb TIP Y30747J:

"Amb el primer manifestant que vaig voler aixecar, vaig relliscar i vaig caure d'esquena. Va ser quan vaig rebre una puntada de peu al cap. Vaig relliscar perquè presumptament havien vessat rentavaixelles a terra."

 


Les defenses han intentat esbrinar si va patinar per la pluja o perquè van relliscar amb un company, però el testimoni ha estat taxatiu:

(Jordi Pina) Vostè i un company cauen tots dos a terra no per un líquid?

(Guàrdia civil Y30747J) No, jo vaig caure com un sac, vaig patinar i vaig anar cap enrere.

(Jordi Pina) Recorda si agafen una persona i cauen tots tres a terra?

(Guàrdia civil Y30747J) Sí.

(Jordi Pina) La resta de companys que el van auxiliar van relliscar?

(Guàrdia civil Y30747J) No, els companys no em auxiliar, sinó que agafaven el noi que em va fer una puntada de peu.

 

(Marina Roig) El terra estava moll a causa de la pluja?

(Guàrdia civil Y30747J) Aquell dia no va ploure.

 

També ha parlat del sabó de rentar plats el guàrdia civil amb TIP J85171K, cap de l'operatiu policial de l'1-O a La Roureda, de Sant Esteve Sesrovires, i a l'IES Les Vinyes, de Castellbisbal.

Aquest responsable policial ha explicat que, a Sant Esteve Sesrovires, el sabó feia patinar la gent:

"Ens van insultar. Quan els vam dir que s'aixequessin, van començar a donar puntades de peu. Devien haver tirat sabó perquè els companys relliscaven."

 

"La gent, una vegada es van aixecar, van començar a fer puntades contra els guàrdies. Vam poder accedir al pas de zebra, la gent va començar a relliscar per algun tipus de sabó i un company, a l'anar a aixecar una persona, va caure i una tercera persona li va clavar un cop de peu al casc. A aquesta persona, se la va detenir al cap de 3 minuts."


Els dos agents han relatat també que un motorista va intentar atropellar uns guàrdies. Tres o quatre agents el van intentar reduir i ell "va intentar agafar l'arma d'un, però no va poder".

 

Lesionat a les cervicals per un cop al cap

L'agent que va rebre el cop al cap va quedar lesionat de les cervicals, malgrat que duia casc.

"Va venir un noi per darrere i em va fer coça al cap. Forta. Em van portar a l'Hospital General de Catalunya, em van fer una ressonància i tinc dues protusions a les cervicals."

 

Aquest vídeo mostra l'arribada dels agents a l'escola:

 

 

ARXIVAT A:
Judici procés
Anar al contingut