Cartell en una escola de Bilbao informant del tancament, previst inicialment per 14 dies (EFE/Luis Tejido)
Cartell en una escola de Bilbao informant del tancament, previst inicialment per 14 dies (EFE/Luis Tejido)

La suspensió de classes al País Basc s'allarga fins a nou avís

Les escoles van tancar de forma esglaonada i, després de prop d'un miler de casos i 40 morts, el govern basc decideix allargar la situació "sine die"

Irene Vaqué ReigActualitzat

El govern basc manté tancats "fins a nou avís" tots els centres educatius arran del coronavirus. La decisió s'explica per l'expansió de la Covid-19, que al País Basc arriba gairebé als 1.000 contagis (973, aquest dimecres), dels quals 208 en les darreres 24 hores. També ha causat 40 morts, de les quals 4 van ser dimarts. I el Departament de Salut basc ha avisat que el pic de contagis encara no ha arribat.

Les escoles i altres centres educatius bascos van tancar de forma gradual i tots ho van fer per un període inicialment previst de 14 dies.

Primer ho van fer els de Vitòria i els municipis alabesos de Labastida i Laguardia, pel focus que hi va haver. En aquests llocs s'havia de reprendre l'activitat lectiva el 23 de març, dilluns que ve. Van ser les primeres escoles de tot l'estat tancades pel coronavirus.

 

Alumnes passant, fa dies, davant de l'escola Odon Apraiz de Vitòria, el primer lloc on van tancar escoles pel coronavirus
Alumnes passant, fa dies, davant de l'escola Odon Apraiz de Vitòria, el primer lloc on van tancar (EFE/Jon Rodríguez Bilbao)

La suspensió es va ampliar després a la resta d'Àlaba i a part de Biscaia, amb la previsió de tornar a obrir el 24 de març. Al cap d'uns dies es va estendre a tots els centres de Biscaia i Guipúscoa, amb vigència fins al 30 de març.

Davant aquest ball de dates, i "l'evolució dels esdeveniments", el govern basc ha prorrogat la suspensió sense posar-hi una data final.

 

Quan es podrien reprendre les classes?

No hi ha data prevista de tornada i només se sap que serà quan ho recomani el Departament de Salut. La conselleria del ram ha recordat que cal complir "rigorosament" les recomanacions de les autoritats sanitàries per poder reprendre les classes "al més aviat possible".

La circular enviada als centres diu que es mantenen la resta de directrius transmeses, tant per l'activitat docent -els professors treballen o teletreballen en l'horari habitual- com en les comunicacions a les famílies i atenció a l'alumnat.

La crisi del coronavirus i l'estat d'alarma decretat també han portat a l'ajornament, també sense data, de les eleccions basques i gallegues previstes per al 5 d'abril.

 

 

ARXIVAT A:
Educació Coronavirus Estat d'alarmaPaís Basc
Anar al contingut